Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες των νέων BMW X1 και iX1 (photos)


Ένα πακέτο φωτογραφιών που εμφανίστηκε λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση μάς δίνει την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τις νέες προτάσεις της BMW.

  • 31/5/2022

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση της νέας BMX X1 και της iX1 ο λογαριασμός LeakTveak στo Instagram παρουσίασε τα νέα μοντέλα των Βαυαρών, ανεβάζοντας φωτογραφίες και δίνοντάς μας την ευκαιρία να έχουμε μια πρώτη επαφή μαζί τους.

Από όσα μπορούμε να διακρίνουμε από τις συγκεκριμένες λήψεις, ξεχωρίζει η σχεδιαστική «γέφυρα» που επιχειρείται με την BMW X3 και η οποία αποτυπώνεται μέσα από μία δυναμική γραμμή που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.

Η γρίλια ακολούθησε την τάση που τις θέλει να μεγαλώνουν αισθητά ενώ συνδυάζεται αρμονικά με τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Τους δικούς τους πόντους στη συνολική εικόνα του μπροστινού μέρους προσθέτουν οι γραμμές του καπό, κάνοντας τη BMW X1 αρκετά πιο επιθετική και μοντέρνα.

Τα "νεύρα" διατρέχουν και την πλαϊνή όψη του αυτοκινήτου και καταλήγουν μέσα από αλλεπάληλες διακυμάνσεις στο πίσω  μέρος. Εκεί βλέπουμε το πίσω κομμάτι της οροφής να δίνει την αίσθηση του "coupe" και σε αυτό έχει συμβάλει η παρουσία της μεγάλης αεροτομής.

Στο εσωτερικό συναντάμε μία curved οθόνη των 10.7 ιντσών που «τρέχει» το iDrive 8 και μία δεύτερη που αναλαμβάνει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και έχει διαγώνιο 10.25 ίντσες. Εντύπωση προκαλεί η απουσία του διακόπτη iDrive και η επιλογή ενός πιο… μινιμαλιστικού επιλογέα σχέσεων.

Από εκεί και πέρα στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει η επιλογή του head-up-display ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών θα κυμαίνεται από 540 lt. έως και τα 1.600 lt. όταν η πίσω σειρά καθισμάτων γίνεται ένα με το δάπεδο.

Αναφορικά με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την BMX iX1 οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: την «eDrive20» και «eDrive30 xDrive». Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 64.7 kWh και θα προσφέρει αυτονομία μεταξύ των φορτίσεων της τάξεως των 438 km.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες η φόρτιση από το 10% στο 80% θα έρχεται μέσα σε 29 λεπτά, ενώ η BMW αναφέρει πως 10 λεπτά φόρτισης θα αρκούν για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί για 120 km. H φόρτιση γίνεται στα 11 kW ενώ υπάρχει και η επιλογή των 22 kW.

Από εκεί και πέρα η BMW X1 θα να είναι διαθέσιμη σε διαφορετικές εκδοχές ενώ παρούσα θα είναι και η ηλεκτρική υποβοήθηση της ΜΕΚ. Η κορυφαία έκδοση θα είναι η M35i με τον turbo κινητήρα των 2.0 λίτρων που θα έχει δύναμη μεγαλύτερη των 300 PS και ροπή κοντά στα 450 Nm. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δύο νέα μοντέλα θα μάθουμε σε λίγες ώρες όταν και θα γίνει η παγκόσμια παρουσία.

Πηγή: Instagram/ LeakTveak