Διέρρευσε o σχεδιασμός του νέου CR-V μέσα από πατέντα της Honda


Μία πατέντα που κατέθεσαν οι Ιάπωνες αποκαλύπτει σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού της νέα γενιάς του Honda CR-V που θα δούμε το 2023. 

  • 21/2/2022

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Honda αναπτύσσει την επόμενη γενιά του δημοφιλούς CR-V με το οποίο ευελπιστεί να αποσπάσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την ευρωπαϊκή αγορά των SUV. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023.

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες ελάχιστα είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως το δημοσιότητας αναφορικά με το επερχόμενο μοντέλο, με τους Ιάπωνες να έχουν σφραγίσει ερμητικά όλα τα «κανάλια» μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να ξεπροβάλλουν κάποιες πληροφορίες.

Όμως, απ΄ότι φαίνεται τους ξέφυγε κάποιο… Μέσα από πατέντα που κατέθεσε η Honda και διέρρευσε στο διαδίκτυο, εμφανίζεται με μεγάλη ακρίβεια ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου μοντέλου.

Από την εικόνα βλέπουμε έναν νέο, πιο "αιχμηρό" σχεδιασμό στα μπροστινά φωτιστικά σώματα τα οποία εκτείνονται μέχρι και την γρίλια ενώ πάνω στο καπό ξεπηδούν σχεδιαστικές γραμμές που ομορφαίνουν τη συνολική εικόνα.

Την ίδια στιγμή μπορούμε να δούμε τον νέας σχεδίασης μπροστινό προφυλακτήρα αλλά και τα σκαλοπάτια με τα οποία θα διευκολύνεται η είσοδος στο εσωτερικό, που δείχνει να είναι πιο ψηλό σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

Δυστυχώς στην πατέντα δεν υπάρχουν σκίτσα από την πίσω όψη του CR-V ωστόσο αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι μια μικρή αεροτομή που αποτελεί προέκταση της οροφής.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα, ξεχωρίζει η ριζική ανανέωση που ακούγεται ότι θα επιχειρήσει η Honda στο εσωτερικό. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα ανέβει πολλά επίπεδα, τόσο στον τομέα της συνδεσιμότητας όσο και της ασφάλειας των επιβατών.  

Τέλος, αναφορικά με τον κινητήρα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ηλεκτρική «κατεύθυνση» του νέου μοντέλου, με την Honda να κάνει το μεγάλο βήμα προς ένα plug-in hybrid σύνολο που θα επιτρέπει στο CR-V να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά έως και για 60 km.

Πηγή: Facebook/ Kurdistan Automotive BLOG