Δοκιμές για τη δεξιοτίμονη νέα Chervolet Corvette


Η Chevrolet έχει αρχίσει δοκιμές με τη δεξιοτίμονη εκδοχή της καινούργιας Corvette η οποία θα διατίθεται στις αγορές της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Βρετανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/8/2020

Σε «επίσημη διαρροή» (sic), τα στελέχη της Chevrolet παραδέχτηκαν ότι έχουν κατασκευαστεί πρωτότυπα της καινούργιας Corvette τα οποία έχουν το τιμόνι τους στη δεξιά πλευρά του ταμπλώ και έχουν ξεκινήσει δοκιμές. Αυτές γίνονται στις ΗΠΑ και, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου θα είναι έτοιμη για πώληση στις αντίστοιχες χώρες. Αρχικά, θα διατεθεί στην Ιαπωνία (όπου τα 300 αυτοκίνητα που είχαν προϋπολογιστεί για την εκεί αγορά παραγγέλθηκαν σε περίπου 60 ώρες) και κατόπιν σε Αυστραλία και Βρετανία. 

Η πληροφορία έγινε γνωστή μέσω του ιστολογίου «CorvetteBlogger», το οποίο αναφέρθηκε σε δηλώσεις ανώτατων στελεχών της αμερικανικής εταιρείας που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της δεξιοτίμονης Corvette C8. Ο κ. Tadge Juechter, Αρχιμηχανικός και υπεύθυνος για την εξέλιξη της νέας γενιάς του μοντέλου, ήταν σαφής: «Ναι, κάποιοι από εμάς οδηγούν ήδη αυτά τα πρωτότυπα. Είναι περίεργο να οδηγείς μια Corvette με το τιμόνι στη δεξιά πλευρά. Έχουμε κατασκευάσει μερικά και κάνουμε δοκιμές σε αυτά τα οχήματα προπαραγωγής».

»Στα αυτοκίνητά μας, καθετί αφορά στην ικανοποίηση του οδηγού, καθετί στρέφεται προς αυτόν και η κονσόλα τον περιβάλλει. Το ίδιο θέλαμε να συμβαίνει και στην περίπτωση της δεξιοτίμονης εκδοχής. Θέλαμε οι πελάτες που θα την αποκτήσουν να έχουν ακριβώς την ίδια εμπειρία όπως και στην αριστεροτίμονη, να έχουν το ίδιο οδηγοκεντρικό εσωτερικό. Αυτό που κάναμε (σημ.: στη δεξιοτίμονη) ήταν να το διαμορφώσουμε σαν να είναι εικόνα σε καθρέφτη για να είναι πανομοιότυπη», κατέληξε ο κ. Juechter.

Διαβάστε, επίσης: Με περισσότερους από 600 PS η νέα Chevrolet Corvette Z06.