Δοκιμές πλάγιων συγκρούσεων: Ποια αυτοκίνητα ξεχωρίζουν; (video)


Τα περισσότερα μεσαίου μεγέθους οχήματα απέτυχαν να περάσουν τα τεστ πλαγίων συγκρούσεων, σύμφωνα με την αναφορά του Ινστιτούτου για την Ασφάλεια στους Δρόμους (IIHS).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 8/8/2022

Το Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Δρόμους (IISH) εφάρμοσε ανανεωμένα πρότυπα για τις δοκιμές πλαγίων συγκρούσεων, τις οποίες δεν κατάφεραν να περάσουν πολλά αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους, με την αναφορά του Ινστιτούτου να υποστηρίζει ότι δεν ανταποκρίνονται καλά σε πραγματικές συνθήκες δρόμου.

Οι δοκιμές νέων προδιαγραφών περιλαμβάνουν μία πιο βαριά μπαριέρα πρόσκρουσης, που ζυγίζει 1.905 kg, βαρύτερη κατά περισσότερααπό400 kg από αυτή των προηγούμενων δοκιμών. Η ταχύτητα με την οποία κινείται η μπαριέρα έχει επίσης αυξηθεί, από 49 kmh στα 59 kmh, παράγοντας 82% περισσότερη ενέργεια κατά τη σύγκρουση. Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι οι αλλαγές έγιναν βάσει πραγματικών συνθηκών, με στοιχεία από αληθινές συγκρούσεις, προσομοιώνοντας μία σύγκρουση με ένα τυπικό SUV.

Επτά οχήματα δοκιμάστηκαν με τα νέα δεδομένα, με το Subaru Outback να είναι το μόνο που συγκέντρωσε καλή βαθμολογία. Το Hyundai Sonata και το Volkswagen Jetta έλαβαν αποδεκτή βαθμολογία, με το IISH να αφαιρεί βαθμούς σε σχέση με το Subaru, λόγω της αυξημένης παραμόρφωσης της πλευράς του συνοδηγού, μετά την πρόσκρουση. Ωστόσο, σημειώθηκε ότι και στα δύο, οι αερόσακοι λειτούργησαν άψογα.

Η βαθμολογία του Honda Accord ήταν οριακή, με αυξημένο κίνδυνο για τραύματα στο κεφάλι και τη λεκάνη, μετά από ατύχημα. Τα Toyota Camry, Nissan Altima και Chevrolet Malibu δέχτηκαν κακή βαθμολογία, καθώς ο κίνδυνος για τραύματα στο κεφάλι, τον κορμό και τον αυχένα, ήταν αυξημένος.

Το Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Δρόμους σημειώνει ότι τα μικρού και μεσαίου μεγέθους SUV ήταν πολύ πιο αποδοτικά στις πλάγιες συγκρούσεις.

Δείτε το video του IISH: