Ένα κομμάτι της ιστορίας της Ferrari FXX-K Evo πωλείται έναντι εξαψήφιου ποσού (photos)


Ένα κρίσιμο κομμάτι της εξέλιξης της Ferrari FXX-K Evo πωλείται από τον οίκο RM Sotheby's.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 29/12/2023

Η Ferrari FXX-K Evo είναι η ακραία, πισταδόρικη έκδοση της LaFerrari, που προορίζεται μόνο για track days και δεν μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν «κοινό θνητό» να αποκτήσει μία, αφού το πελατολόγιο αφορά μόνο κατόχους άλλων μοντέλων της Ferrari που έχουν το κεφάλαιο για υποστηρίξουν μία τέτοια αγορά.

Ωστόσο, ο οίκος RM Sotheby's θέτει σε δημοπρασία ένα κομμάτι της ιστορίας της FXX-K Evo που ίσως να μπορεί να βρει αγοραστή που δεν έχει άλλη Ferrari στο γκαράζ του - αλλά έχει τα χρήματα για κάτι πολύ κοντά σε αυτό.

Πρόκειται ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:2 που χρησιμοποιήθηκε για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, καθώς σε αυτό έγιναν όλες οι δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα.

Η Ferrari έκανε αρκετές δοκιμές με αυτό το μοντέλο στο Μαρανέλο στα τελευταία στάδια εξέλιξης του αυτοκινήτου, καταφέρνοντας να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει για επίπεδα κάθετης δύναμης αυξημένα κατά 75% σε σχέση με τη LaFerrari.

Στην «καρδιά» του hypercar θα βρει κανείς έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,3 L με ισχύ 1050 PS και ροπή 900 Nm στις 9.000 rpm.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Παρίσι μέσα στο 2024, και αναμένεται να πιάσει ποσό κοντά στα 345.000 ευρώ.

Πηγή φωτογραφιών: RM Sotheby's

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας «στρατός» από Ferrari FXX-K μπαίνει στην πίστα και τρομοκρατεί (video)

499P Modificata: Η Ferrari φέρνει έκδοση του νικητή του Le Mans για τον «λαό»

Αποκαλυπτήρια! Η Ferrari βγάζει για πρώτη φορά μοντέλο ΧΧ στους δρόμους (photos)