Ένα Toyota Land Cruiser φτιαγμένο από τουβλάκια Lego (video)


Πόσα τουβλάκια, πόσοι άνθρωποι και πόσες ώρες απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο του δημοφιλούς SUV; Δείτε βήμα-βήμα την κατασκευή του στο εντυπωσιακό video.

  • 27/12/2021

Έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο συνέλαβαν οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας της Toyota  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να προωθήσουν το SUV μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή. Ο λόγος για το νέο Toyota Land Cruiser 300 το οποίο έγινε έμπνευση για να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο μοντέλο που αποτελείται εξ’ολοκλήρου από τουβλάκια Lego, με το δύσκολο έργο να αναλαμβάνει εταιρία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους εργασίες.

Ας δούμε όμως και τους αριθμούς οι οποίοι είναι αρκετά εντυπωσιακοί… Για να ολοκληρωθεί αυτό το πρωτότυπο project χρειάστηκαν περισσότερα από 440.000 τουβλάκια Lego ενώ η 12μελή ομάδα που το επιμελήθηκε δούλεψε συνολικά 2.688 ώρες για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα! Οι διαστάσεις του τούβλινου Toyota ήταν ακριβώς οι ίδιες με το αληθινό, δηλαδή 4.95 m.μήκος και 1.87 m. ύψος, ενώ το βάρος της κατασκευής ξεπερνούσε τα 2.000 kg.

Αναφορικά με το πραγματικό Land Cruiser 300  η Toyota προχώρησε στην αποκάλυψή του εν μέσω καλοκαιριού. Αν και εξαρχής η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι αφορά μία facelift πρόταση του LC200, στη συνέχεια έγινε αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο SUV που χτίστηκε στην πλατφόρμα TNGA. Για κινητήρα επιλέχθηκε ένας V6 (και οχι V8 που είχε το LC200) χωρητικότητας 3.5L που αποδίδει 415 PS και 650 Nm ροπής.

Το Lego δημιούργημα παρέμεινε μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου στο Dubai Mall και στη συνέχεια αποσυναρμολογήθηκε, με τα τουβλάκια αλλά και το αληθινό Land Cruiser να επιστρέφουν στη θέση τους.

Δείτε το video...