Ένας διάφανος V8 από plexiglass αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας του (video)


Ο κινητήρας βασίζεται σε έναν V8 των 5,3 L της General Motors και φέρει τα περισσότερα εξαρτήματα που θα συναντούσε κανείς σε ένα κανονικό μοτέρ. 

  • ΦΩΤΟ: YouTube/SmarterEveryDay
  • 2/12/2023

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι αρκετά περίπλοκοι ως προς τη λειτουργία τους και για μάθει κανείς λεπτομέρειες θα πρέπει να ψαχτεί αρκετά, όχι μόνο στο εγχειρίδιο χρήσης αλλά και στο διαδίκτυο. Εκτός αν βρεθεί ένας μηχανικός με αρκετό μεράκι και κατασκευάσει έναν V8 από plexiglass ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα «μυστικά» του.

Αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε. Ονομάζεται Brian King και εμφανίστηκε στο video του καναλιού SmarterEveryDay στο YouΤube, για να μιλήσει για το δημιούργημά του. Η συγκεκριμένη δημιουργία έχει βασιστεί σε ένα V8 κινητήρα 5,3 λίτρων της General Motors και φέρει τα κυριότερα εξαρτήματα που θα συναντούσε κανείς σε έναν συμβατικό κινητήρα.

Κοιτάζοντας τον κανείς μπορεί να εντοπίσει τα πιστόνια, τον στροφαλοφόρο άξονα, τον εκκεντροφόρο, τα ελατήρια και τις βαλβίδες. Τέλος, υπάρχει μία λειτουργική αντλία λαδιού που στέλνει λιπαντικό στον κινητήρα.

Η κεφαλή και το block είναι κατασκευασμένα από plexiglass. Στην θέση των μπουζί βρίσκονται μικρά φώτα που αναβοσβήνουν, ώστε να δείξουν τον σπινθήρα κατά την διάρκεια της καύσης.

Ο δημιουργός πρόσθεσε επίσης και έναν ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος περιστρέφεται αρκετά γρήγορα ώστε να προσομοιώσει την πραγματική ταχύτητα λειτουργίας του V8. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «ευφυής δύναμη» της Koenigsegg Gemera – Γνωρίστε τον υβριδικό V8 με τους 2.330 PS (video)

Ο V8 της Mercedes είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει»! Επιστρέφει στις AMG C63 και E63

McLaren: Η 750S είναι η αρχή του τέλος για τους V8