Επανέρχονται τα σενάρια εξαγοράς της Aston Martin Lagonda


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll επανέρχεται ως ο επικρατέστερος για να εξαγοράσει μερίδιο μετοχών στην Aston Martin Lagonda Global Holdings.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/1/2020

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Lawrence Stroll, ο δισεκατομμυριούχος που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση στην Aston Martin Lagonda με αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών αυτής, επανέρχεται στο προσκήνιο έπειτα από την υπαναχώρηση του αντίστοιχου ενδιαφέροντος από τη Zhejiang Geely Holding Group.

Ο κ. Stroll, μεγιστάνας στη βιομηχανία της μόδας στον Καναδά, είναι επικεφαλής ενός fund το οποίο θέλει να αποκτήσει την Aston Martin Lagonda Global Holdings. Στα τέλη του 2019 είχε συζητήσει την πιθανότητα να επενδύσει στη βρετανική εταιρεία, αλλά η διαδικασία είχε σταματήσει έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από την Zhejiang Geely Holding Group. Ωστόσο, ο κ. Li Shufu, Πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας (η οποία κατέχει και τη Volvo Cars), φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και απέσυρε το ενδιαφέρον του για την Aston Martin Lagonda, έπειτα από την ανακοίνωση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι τα κέρδη για τη χρήση του 2019 θα είναι μειωμένα, εξαιτίας των λιγότερων πωλήσεων των μοντέλων της την περσινή χρονιά.

Σε δήλωσή του στον αμερικανικό Τύπο, ο κ. Stroll ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει περίπου 235 εκατομμύρια ευρώ στην Aston Martin Lagonda με σκοπό να αναστρέψει το κλίμα και να την επαναφέρει στην κερδοφορία, αλλά και να αποκτήσει το 19,9% των μετοχών της εταιρείας.