Επιδόσεις και στυλ για την BMW XM


H BMW XM θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τον προσεχή Δεκέμβριο, θα διαθέτει κορυφαία τεχνολογία σε κάθε τομέα της και θα είναι ένα από τα οχήματα με τα οποία η εταιρεία θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δημιουργία του τμήματος Motorsport. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/5/2022

Περίπου έξι μήνες μετά την παρουσίαση της ως πρωτότυπο, η BMW XM εξελίσσεται με γοργό ρυθμό και η επίσημη εμφάνισή της αναμένεται εντός της χρονιάς.

Το νέο μεγάλων διαστάσεων πολυτελές SUV της γερμανικής εταιρείας θα έχει κορυφαία στοιχεία αναφορικά τις επιδόσεις του, την πολυτελή κατασκευή του και το επίπεδο εξοπλισμού του, σύμφωνα με όσα ανακοινώνονται από αυτή. 

Η BMW, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου μοντέλου της το οποίο είναι το πρώτο το οποίο διαθέτει το υβριδικής διάταξης σύστημα «M hybrid drive» που έχουν εξελίξει οι άνθρωποι του τμήματος Motorsport για τις εκδόσεις των μοντέλων που φέρουν το λογότυπο του.

Αυτό διαθέτει τον καινούργιο V8 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα και η μέγιστη συνδυαστική μέγιστη απόδοσή του είναι 653 PS και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή του 800 Nm, όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας περίπου 25 kWh και θα μπορεί να κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό για μια θεωρητική απόσταση περίπου 80 km (κατά WLTP). 

Η BMW XM είναι μόλις το δεύτερο μοντέλο που δημιούργησαν και εξέλιξαν αποκλειστικά ο άνθρωποι του τμήματος Motorsport στην πενηντάχρονη ιστορία του (θυμίζουμε ότι το πρώτο ήταν το Μ1 το οποίο παρουσιάστηκε το 1978). Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο, στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg, στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ).  

Ο κ. Franciscus van Meel, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW M GmbH, δήλωσε σχετικά: «Με την παρουσίαση της BMW XM στο τέλος της φετινής επετειακής χρονιάς για εμάς, κοιτάζουμε προς το μέλλον όπου η BMW M θα συνεχίσει να καινοτομεί και να επεκτείνει τα όρια.

»Ο εξηλεκτρισμός μάς δίνει νέες ευκαιρίες να ότι δείξουμε την απαράμιλλη αίσθηση των μοντέλων μας στον δρόμο με έναν νέο πιο συναρπαστικό τρόπο. Ανεξαρτήτως της τεχνολογίας τους, τα υψηλών και πολύ υψηλών επιδόσεων οχήματά μας θα συνεχίσουν να διαθέτουν τον αλάνθαστο και αυθεντικό χαρακτήρα Μ και στο μέλλον».