Επίσημο: H Lancia Delta έρχεται το 2026 και θα είναι ηλεκτρική!


Είναι γεγονός! Η Lancia επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή της εμβληματικής Delta το 2026. Μόνη μεγάλη διαφορά είναι ότι πλέον η νέα Delta θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με την τεχνολογική βοήθεια της Stellantis.

  • 7/10/2021

Από τα πλέον επίσημα χείλη του νέου CEO της Lancia, Luca Napolitano επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της θρυλικής Delta  το 2026 ως αμιγώς ηλεκτρική. Με δηλώσεις του στην ιταλική Corriere della Sera ο CEO της Lancia, Luca Napolitano, εξήγησε χαρακτηριστικά:

«Όλοι θέλουν την Delta και δεν μπορεί να λείπει από τα σχέδιά μας. Θα επιστρέψει και θα είναι μια πραγματική Delta, ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας. Και φυσικά, θα είναι ηλεκτρική».

Προς το παρόν, οι πληροφορίες είναι πολύ περιορισμένες και ειδικά οι μηχανολογικές λεπτομέρειες, για την σύγχρονη και ηλεκτρική πλέον Delta, αν και το λογικό είναι η νέα εκδοχή του μοντέλου να βασιστεί πάνω σε μια υπάρχουσα πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα πρόκειται για την νέας γενιάς ηλεκτρική πλατφόρμα STLA Medium για μεσαία και μικρομεσαία ηλεκτρικά μοντέλα που πρόσφατα ανακοίνωσε η Stellantis. Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera κάνει λόγο για στερεάς κατάστασης (solid state) μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν αυτονομία μέχρι και 700 χιλιόμετρα.

Πριν βέβαια από την εμφάνιση της νέας Delta, η Lancia  σκοπεύει να αντικαταστήσει το υπάρχον Ypsilonμε ένα εντελώς νέο μοντέλο. Το σούπερ μίνι της Lancia  είναι πλέον 10 ετών και ως γνωστόν πωλείται μόνο στην Ιταλία. Ο διάδοχος του, σύμφωνα με τον Luca Napolitano, θα λανσαριστεί το 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο από τη Lancia που θα προσφέρεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Από το 2026 η ιταλική εταιρεία έχει στα σχέδιά της να δημιουργεί μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και θα στοχεύει σε ένα κοινό με υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

«Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα σε μια επιταχυνόμενη πορεία προς μια ριζική αλλαγή, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της μάρκας στην αγορά των premium οχημάτων», δήλωσε ο Luca Napolitano.

«Θα κατασκευάσουμε αυτοκίνητα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο στον οποίο ζούμε, καθώς οι πελάτες μας θέλουν οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά και η επανάσταση προς την ηλεκτροκίνηση είναι σύμφωνη με την παράδοσή μας στην τεχνολογική καινοτομία», προσέθεσε ο Luca Napolitano.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου αναβίωσης της της Lancia, η ιταλική εταιρεία στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, δημιουργώντας ένα δίκτυο αντιπροσωπειών από το μηδέν και συνεργαζόμενη με το δίκτυο πωλήσεων των Alfa Romeo και DS.