Επίσημο: Με 730 ίππους η νέα Mercedes-AMG GT Black Series


Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε ότι ο κινητήρας της καινούργιας GT Black Series θα αποδίδει 730 PS, κάνοντας το νέο μοντέλο το ισχυρότερο της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/7/2020

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο στο οποίο είδαμε την μορφή που θα έχει η νέα GT Black Series, η Mercedes-AMG ανακοίνωσε επίσημα τη μέγιστη ισχύ που θα έχει το αυτοκίνητο, βάζοντας τέλος στις όποιες φήμες υπήρχαν σχετικά. Όπως έγινε γνωστό, η μέγιστη ισχύς του υπερτροφοδοτούμενου V8 που διαθέτει το αυτοκίνητο είναι 730 PS (σημ.: 537 kW), γεγονός που τον κάνει τον αποδοτικότερο που έχει κατασκευάσει ως τώρα η εταιρεία με έδρα το Affalterbach, με εξαίρεση αυτόν που θα διαθέτει το ξεχωριστό Mercedes-AMG One.

Η απόδοσή του ξεπερνά την αντίστοιχη της Porsche 911 GT2 RS, η οποία φτάνει τους 700 PS. Όπως ανακοινώθηκε, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου θα είναι 12,8 l/100 km ενώ η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 292 g/km. Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Mercedes-AMG έκανε γνωστό ότι αύριο, 15 Ιουλίου, θα ανακοινώσει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το καινούργιο super sports car μοντέλο της, ενώ εμφάνισε και την αλληλουχία αριθμών «1-8-2-7-4-5-3-6» η οποία αντιστοιχεί στη σειρά έναυσης των κυλίνδρων.