Επίσημο: Στις 7 Ιουλίου η παρουσίαση του νέου Volkswagen Amarok


Όπως ανακοίνωσε η Volkswagen, το δεύτερης γενιάς Amarok θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Ιουλίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/5/2022

Το καινούργιο Amarok βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα «T6» που έχει χρησιμοποιηθεί από τη Ford για το νέο Ranger, έπειτα από τη συνεργασία της Volkswagen με τη «Μπλε Οβάλ» για τη δημιουργία επαγγελματικών οχημάτων και pickup μοντέλων.

Παρόλα αυτά, το νέο Amarok θα διαφέρει σημαντικά καθώς η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα έχει υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, ακόμα και στη βασική έκδοσή του, και πολύ καλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και μεταφοράς φορτίων, για την κατηγορία του.

Το καινούργιο pickup μοντέλο της Volkswagen θα παρουσιαστεί επίσημα την Πέμπτη 7 Ιουλίου, τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στη Γερμανία και την Αυστραλία και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στη Νότια Αφρική. 

Οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από αυτές του προηγούμενου μοντέλου. Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ήδη ότι το μήκος του θα φτάνει τα 5.350 mm το οποίο είναι κατά 96 mm πιο μακρύ συγκριτικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και του μεταξονίου του το οποίο στο νέο Amarok φτάνει τα 3.220 mm και είναι αυξημένο κατά 125 mm από πριν. Έτσι, θα υπάρχει μεγαλύτερος ωφέλιμος χώρος για τους επιβάτες αλλά και για την καρότσα του pickup οχήματος. 

H Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρξει και Plug-in Hybrid έκδοση του νέου μοντέλου ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, η οποία πάντως δεν αναμένεται πριν το τέλος της δεκαετίας εάν τελικά αποφασιστεί η δημιουργία της.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, δεν πρόκειται να σταματήσει η παραγωγή της παρούσας (πρώτης) γενιάς του Amarok. Θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στην Αργεντινή και να διατίθεται τόσο στην αγορά της χώρας όσο και σε αυτές άλλων κρατών της Νότιας Αμερικής.