Εσείς, πόσες Lamborghini Countach έχετε;


Η Lamborghini Countach LPI 800-4, το αυτοκίνητο που θεωρείται η σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού supercar της εταιρείας, δημιουργήθηκε κυρίως για συλλέκτες και δεν θα είναι η μόνη στο γκαράζ τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/12/2021

Τον περασμένο Αύγουστο, η Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει την Countach LPI 800-4, τη σύγχρονη εκδοχή του εκπληκτικού μοντέλου της το οποίο παρουσιάστηκε το 1974. 

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για ένα συλλεκτικό μοντέλο το οποίο βασίστηκε στη Sián FKP 37 αλλά το αμάξωμά του παρέπεμπε σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που είχε δημιουργήσει ο Marcello Gandini στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η Countach LPI 800-4 κατασκευάστηκε μόνο σε 112 μονάδες. Ο λόγος που επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος αριθμός ήταν για να παραπέμπει στη γραμματαριθμητική κωδική ονομασία «LP 112» που είχε η πρώτη Countach όταν εξελισσόταν ως πρωτότυπο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλες οι Countach LPI 800-4 είχαν προπουληθεί πριν αρχίσει η παραγωγή του μοντέλου. Τα στελέχη τής Lamborghini είχαν ανακοινώσει ότι προτεραιότητα στην απόκτησή της θα είχαν όσοι ήταν ήδη πελάτες της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε η ιταλική εταιρεία, οι περισσότεροι από αυτούς που θα την αποκτήσουν έχουν τουλάχιστον μία από την πρώτη Countach και θέλουν να έχουν και τον τρόπον τινά σύγχρονο «αντικαταστάτη» της. 

Θυμίζουμε ότι η Countach LPI 800-4 έχει τα μηχανικά μέρη τής Sián FKP 37, δηλαδή V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων που αποδίδει 780 PS/8.500 rpm και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 34 PS. H μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 814 PS. Το αυτοκίνητο διαθέτει τετρακίνηση, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h μόλις σε 2,8 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 355 km/h. 

Η Lamborghini δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης του κάθε οχήματος, η οποία αφορά στα υλικά, στον εξοπλισμό και στα χρώματα του αμαξώματος, που μπορεί να είναι τα ίδια με αυτά της πρώτης Countach. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το πρώτο τρίμηνο του 2022.