Δείτε την προσωπική Countach του Ferruccio Lamborghini (Video)


O Ferruccio Lamborghini ήξερε τι ήθελε και βρήκε τον τρόπο να πραγματοποιήσει το όνειρό του και τους στόχους του. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει ως προσωπικό του αυτοκίνητο μία Countach.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/11/2020

Λίγοι άνθρωποι τράβηξαν το ενδιαφέρον του Enzo Ferrari. O Ferruccio Lamborghini ήταν ένας από αυτούς. Ο άνθρωπος που θέλησε να ανταγωνιστεί τον «Commendatore», βρήκε τον τρόπο να επιτύχει αυτό που είχε θέσει ως σκοπό ζωής. Να δημιουργήσει μια αυτοκινητοβιομηχανία τετράτροχων ονείρων που να φέρει το όνομά του και να γίνει θρυλική.

 

Ο Lamborghini, είχε στην κατοχή του τα μοντέλα της εταιρείας του, με το αγαπημένο του να είναι η Jarama, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του. Ωστόσο, οδηγούσε και μια Countach, το μοντέλο το οποίο ταυτίστηκε με και προσδιόρισε την ιταλική φίρμα όσο κανένα άλλο. Πρόκειται για μία βαμμένη σε έντονο λευκό χρώμα, το μόνο το οποίο άξιζε να υπάρχει στο αμάξωμα της, όπως υποστήριζε ο ίδιος.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει απροσμέτρητη αξία, καθώς ήταν το προσωπικό όχημα του ιδρυτή της εταιρείας με έδρα τη Sant’Agata. Γι’ αυτό και οι μετέπειτα ιδιοκτήτες της αποφεύγουν να την κυκλοφορούν στον δρόμο. Μάλιστα, το αμάξωμά του διαθέτει τις αρχικές διαστάσεις της Countach, με τη χαμηλή οροφή, πριν το εργοστάσιο την αντικαταστήσει με λίγο ψηλότερη, έπειτα από παράπονα των υποψήφιων αγοραστών ότι δεν χωρούσαν στο εσωτερικό της. 

Όμως, ακόμη και αυτή χρειάζεται συντήρηση την οποία ανέλαβε να κάνει ο κ. Iain Tyrrell, καθώς έχει πολυετή πείρα στη διατήρηση παλαιών και ιστορικών οχημάτων. Ο κ. Tyrrell –που έχει μακρινή συγγένεια με τον Ken Tyrrell, τον ιδρυτή της ομώνυμης ομάδας της Formula 1– έκανε τις απαραίτητες εργασίες και χρειάστηκε να αντικαταστήσει την κλειδαριά στην πόρτα του οδηγού, τους φθαρμένους ελαστικούς δακτυλίους της ανάρτησης και το υγρό του συμπλέκτη. 

Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει το αυτοκίνητο, να καταγράψει όλη τη διαδικασία σε βίντεο και να το αναρτήσει το κανάλι του στο YouTube. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε κι εμείς να το δούμε και να έχουμε μία εικόνα από την προσωπική Countach του Ferruccio Lamborghini.