Έτσι θα μοιάζει η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe (photos)


Οι πρόσφατες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες βοήθησαν τους ανεξάρτητους designers να «βγάλουν» το καμουφλάζ και να μας δείξουν μια προεπισκόπηση της έκδοσης παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 29/9/2023

Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών, με τη γερμανική εταιρεία να ετοιμάζεται για το φρεσκάρισμα της υπάρχουσας, πρώτης γενιάς, στη μέση του κύκλου ζωής της. Και απ' ό,τι γνωρίζουμε, θα είναι σημαντικό. 

Η Σειρά 2 Gran Coupe με κωδική ονομασία F74έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της μπροστά στον φακό των «κατασκόπων» φωτογράφων, προσφέροντας αρκετό υλικό ώστε να εμπνεύσει τους σχεδιαστές του kolesa.ru. Οι Ρώσοι φαντάστηκαν πώς θα είναι το πολυαναμενόμενο μοντέλο, και το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον κι αρκετά διαφορετικό από την εικόνα της σημερινής έκδοσης.

Τα πλαϊνά δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, όμως το μπροστινό μέρος είναι σημαντικά ανανεωμένο κι αρκετά πιο επιθετικό, χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα που φαίνεται να έχουν εμπνευστεί από εκείνα της Σειράς 5. Η μεγάλη kidney γρίλια λείπει, επιβεβαιώνοντας την «υπόσχεση» της εταιρείας ότι θα κρατήσει αυτό το στοιχείο για τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά της μοντέλα.

Όσο για το πίσω μέρος, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης προδίδουν ότι μάλλον πρόκειται για την έκδοση M235 xDrive, η οποία θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της τρέχουσας πλατφόρμας UKL2/FAAR, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει σε προσθιοκίνητη έκδοση. Ωστόσο περιμένουμε να είναι διαθέσιμη και ως τετρακίνητη.

Με την BMW να συνεχίζει την «εκστρατεία» και προσπάθειά της για εξηλεκτρισμό, η Σειρά 2 Gran Coupe αναμένεται να είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της που φέρουν θερμικό κινητήρα. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2024, ενώ δεν υπάρχει ακόμη σχετικό χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις.