Ferrari F40 vs McLaren P1: Δύο θρύλοι, μία μάχη, ένας νικητής (Video)


Η θρυλική Ferrari F40 βρίσκει στον δρόμο της την κατά πολύ νεότερη McLaren P1, επιβεβαιώνοντας ότι η γριά η κότα έχει το ζουμί.

  • 6/11/2020

Δίχως αμφιβολία η Ferrari F40 αποτελεί ένα σύμβολο όχι μόνο για την κατηγορία των supercars αλλά και της νεότερης ιστορία της αυτοκίνησης.

Ένα σύμβολο που δεν διστάζει να δείξει τα δόντια του όταν και εφόσον του δοθεί η ευκαιρία να το κάνει.

Στο ασφαλές περιβάλλον ενός αεροδρομίου και έχοντας απέναντί του ένα σύγχρονο supercar από την γκάμα της αιώνιας αντιπάλου McLaren, η Ferrari F40 δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Χωρίς τη βοήθεια των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, χωρίς το περίτεχνο σύστημα μετάδοσης ενός σύγχρονου τετράτροχου και με απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ακεραιότητάς της, η Ferrari F40 απέδειξε ότι τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη της δεν της απαγορεύουν να παραμένει ανταγωνιστική.

Απέναντί της, η McLaren P1 είχε ένα φαινομενικά εύκολο έργο. To υβριδικό σύνολο το οποίο έχει αφετηρία έναν V8 κινητήρα 3,8 λίτρων αποδίδει 929 ίππους διατηρώντας ένα προβάδισμα μεγαλύτερο των 340 ίππων της γηραιότερης κατά δύο δεκαετίες Ferrari F40.

Η πράξη βέβαια είναι πολύ διαφορετική από τη θεωρία και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε στο εντυπωσιακό video που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα:

H καταραμένη Ferrari F40 ενός δικτάτορα

Η σπανιότερη Ferrari F40 είναι σε πράσινο χρώμα!

Ferrari F40 & Porsche 959: Oι λευκοί ιππότες ενός σκοτεινού τούνελ