Γιατί η Ferrari «ντύνει» με καμουφλάζ ένα μοντέλο που έχει ήδη παρουσιάσει;


H Ferrari SP3 Daytona πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό να κάνει βόλτες στους δρόμους του Μαρανέλο έχοντας καλυφθεί με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο καμουφλάζ.

  • 3/6/2022

Ήταν Νοέμβριος του 2021 όταν η Ferrari αποκάλυπτε με κάθε επισημότητα το αυτοκίνητο με την κορυφαία αεροδυναμική από κάθε άλλο μοντέλο παραγωγής που βρίσκεται στη γκάμα της, χωρίς να διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή Ferrari Daytona SP3 η οποία άντλησε την έμπνευσή της από αγωνιστικά της που έγραψαν τη δική τους ιστορία τον περασμένο αιώνα, όπως την 330 P3/4, την 350 Can-Am και την 512 S. Με αυτή την παρουσίαση ουσιαστικά η ιταλική εταιρεία έκλεισε την τριάδα της σειράς «Icona» αφού είχαν προηγηθεί η Monza SP1 και η SP2.

Πριν από λίγες ώρες ο γνωστός για τις αποκαλύψεις του λογαριασμός στο Facebook, Walter Vayr, δημοσίευσε ένα πακέτο φωτογραφιών που δείχνουν την Daytona SP3 να κάνει βόλτες σε δημόσιο δρόμο κουβαλώντας στις επιφάνειες της ένα όχι και τόσο συνηθισμένο καμουφλάζ που όπως εύστοχα σχολίασαν κάποιοι χρήστες θυμίζει… καμηλοπάρδαλη.

Αφήνοντας στην άκρη αυτή την περίεργη επιλογή το αμέσως επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιον λόγο η Ferrari προσπαθεί να κρύψει ένα αυτοκίνητο που έχει αποκαλύψει εδώ και 7 μήνες;

Η μία θεωρία θέλει τους Ιταλούς να κάνουν μερικά…. μερεμέτια τα οποία στοχεύουν στον τομέα της αεροδυναμικής, ώστε να προκύψει ένα ακόμα πιο βελτιωμένο αποτέλεσμα. Η άλλη μάλλον έχει να κάνει με ειδικές απαιτήσεις κάποιου πελάτη τις οποίες εφαρμόζουν οι μηχανικοί της Ferrari. Όταν άλλωστε αξιώνεις ένα ποσό κοντά στα 2.500.000€ θα πρέπει να ικανοποιείς κάθε αίτημα...

Θυμίζουμε ότι στο εσωτερικό της Ferrari SP3 Daytona βρίσκεται ο F140HC, ένας V12 που αποδίδει 828 PS και 697 Nm ροπής στις 9.500 rpm ενώ συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με τη Ferrari, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 2,86 sec. ενώ για τα 200 km/h θέλει 7,4 sec.

Πηγή/Φωτογραφίες: Facebook/ Walter Vayr