Γιατί τα νέα Ford δεν μπορούν να κλαπούν


Το θέμα με τα συστήματα keyless και την ασφάλεια που μπορούν να προσφέρουν έρχετα να λύσει η Ford με τα νέα κλειδιά της.

  • 14/4/2019

Καθώς οι κλοπές αυτοκινήτων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, όλο και πληθαίνουν οι φωνές που αποδίδουν αυτή την τάση στην μεγάλη επέκταση των συστημάτων Keyless Entry με το οποίο εφοδιάζονται τα νέα μοντέλα.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά που οι υποψήφιοι κλέφτες μπορούν να αγοράσουν ελεύθερα από το διαδίκτυο μία συσκευή η οποία μπορεί να αναγνωρίσει το σήμα των κλειδιών και κάνει την κλοπή παιχνιδάκι, ιδίως αν το αυτοκίνητο είναι παλαιότερης γενιάς και τεχνολογίας.

Η Ford αποφάσισε να εφοδιάσει τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, το Fiesta και το Focus. Tα νέα αυτά κλειδιά έχουν έναν σένσορα τα οποία αναγνωρίζουν αν είναι ακίνητα για πάνω από 40 δευτερόλεπα και πεφουν  σέ μία κατάσταση "ύπνωσης" έτσι ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα από τις προαναφερθείσες συσκευές.

Πάντως τα νέα κλειδιά μπορούν να μπουν και σε παλαιότερα μοντέλα, καθώς κοστίζουν μόλις 75 ευρώ για το Fiesta και 85 ευρώ για το Focus