Η Aether είναι η πιο ακριβή Pagani Zonda. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον...


Οι τιμές των Zonda, όπως δείχνουν τα πράγματα θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια και κάποιοι τις βλέπουν και σαν μια σίγουρη επένδυση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/12/2019

Μετά την Riviera η Aether και η Pagani τρίβει τα χέρια της βλέποντας τη Zonda να δημιουργεί σιγά σιγά και σταθερά το δικό της μύθο και τις τιμές της να τραβούν δυναμικά την ανηφόρα. Έτσι ενώ η one off Riviera πουλήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έναντι 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων μια άλλη μοναδική Zonda, η Aether, άλλαξε ιδιοκτήτη στο Aby Dhabi και επίσης σε δημοπρασία έναντι 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό που της εξασφαλίζει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τον τίτλο της πιο ακριβής Zonda που υπάρχει.

Σύμφωνα με την RM Sotheby’s που διοργάνωσε τη δημοπρασία ένα από τα στοιχεία που εκτόξευσαν την τιμή της Pagani Aether ήταν το μηχανικό κιβώτιό της των 6 σχέσεων, καθώς «με τη μετάβαση των super cars στην υβριδική εποχή οι φανατικοί της αυτοκίνησης στρέφονται στην αναλογική οδηγική εμπειρία».

Πράγματι η Zonda Aether είναι ένα κλασικό super car. Με πολλά κυβικά (7.300) κατανεμημένα σε 12 κυλίνδρους, χωρίς turbo, με πολλούς ίππους (760) σε πολύ ψηλές στροφές (8.000 rpm) και με έναν καθηλωτικό ήχο χάρη στην σπέσιαλ εξάτμισή της. Φυσικά και με πολύ ανθρακόνημα στο αμάξωμά της. Ένας άλλος λόγος για την υψηλότατη τιμή της και τα μόλις 1.400 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.