H Alfa Romeo θέλει να γίνει... MINI!


Ο Jean Philippe Imparato, ο νέος CEO της Alfa Romeo, δηλώνει ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa θα παρουσιαστεί το 2024, η Brennero θα έρθει το 2023, η νέα Spider είναι έτοιμη και ότι η Alfa Romeo μπορεί να ανταγωνιστεί τη MINI.

  • 8/11/2021

Το πρώην αφεντικό της Peugeot  και νέος CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, δήλωσε σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ειδικού Τύπου στη Μ. Βρετανία, ότι ο στόχος της ιταλικής φίρμας είναι να ανταγωνιστεί άμεσα τη MINI, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το να είσαι premium δεν είναι θέμα μεγέθους».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του ειδικού Τύπου βγήκαν μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις, από τα χείλη του Jean Philippe Imparato, όπως το ότι η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα μικρότερο SUV από την αναμενόμενη Tonale.

H Tonale, που θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022 μετά τις πολλές καθυστερήσεις, θα διαθέτει και μία plug-in υβριδική από το λανσάρισμα και θα βασίζεται σε δάπεδο της Jeep, ενώ μέσα στo 2023 αναμένεται το ντεμπούτο του μικρότερου SUV της Alfa με πιθανότερο το όνομα Brennero.

«Είμαι πεπεισμένος ότι για να βάλουμε την Alfa Romeoσε ασφαλή θέση όσον αφορά τα κέρδη σε 10 χρόνια, θα πρέπει να είμαστε στις μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων στον κόσμο. Χρειάζεται να είμαστε παρόντες στις κατηγορίες B-SUV και C-SUV. Το να είσαι στη γωνία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα», είπε με νόημα ο Imparato. Και πρόσθεσε: «Η κατηγορία των C-SUV στην Ευρώπη απαριθμεί περίπου 2,5 έως 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως στην Ευρώπη. Τα B-SUV είναι 2 εκατομμύρια. Όποιο και αν είναι το μερίδιο αγοράς που μπορεί να έχεις, είναι σημαντικό το αποτέλεσμα όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων».

Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος CEO της Alfa Romeoσύμφωνα με την στρατηγική που έχει χαράξει να ακολουθήσει η ιταλική μάρκα τα επόμενα χρόνια, προβλέπεται να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2027 και μετά.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για αναβίωση της Alfa Romeo Spider σε ηλεκτρική μορφή, ο Jean Philippe  Imparato, δήλωσε χαρακτηριστικά: «το έχουμε (σχεδιάσει) το αυτοκίνητο. Το έχω δείξει στους αντιπροσώπους. Αλλά δεν θα τολμούσα να το βάλω στο τραπέζι του Carlos Tavares μέχρι να είμαι απόλυτα σίγουρος για το μερίδιο αγοράς (που θα αποσπάσει)».

Η έλλειψη δε «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων στην παρούσα φάση και η γκάμα των μόλις δύο μοντέλων συνολικά (βλέπε Giulia και Stelvio) έχει φέρει τις πωλήσεις της Alfa Romeo στις 60.000 ετησίως.

Το 2024 η Alfa Romeo θα λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ η μάρκα έχει ανακοινώσει πως θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2026.