Η Aston Martin παρουσιάζει τους εξωτερικούς καθρέφτες του μέλλοντος


Πολλοί αναρωτιούνται πώς θα είναι εξωτερικοί καθρέφτες στα οχήματα του προσεχούς μέλλοντος. Η Aston Martin Lagonda έχει την απάντηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/1/2020

Για τους ανθρώπους της Aston Martin Lagonda, οι εξωτερικοί καθρέφτες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στα οχήματα έστω και εάν θα διαθέτουν κάμερες, αλλά η μορφή τους δεν θα αλλάξει από αυτή που ξέρουμε. Την αντίληψή τους για το πώς θα είναι την έδειξαν στο πρωτότυπο DBS Superleggera, το οποίο διαθέτει τρεις κάμερες. Οι δύο από αυτές είναι ενσωματωμένες στους πλαϊνούς καθρέφτες, ενώ η τρίτη είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του οχήματος, στην οροφή του. 

Οι δύο εξωτερικοί καθρέφτες έχουν μικρότερο ύψος απ’ ότι συνήθως αλλά πλατύτερο κρύσταλλο, ώστε να επιτρέπουν την απεικόνιση του περιβάλλοντος σε ευρύτερη γωνία και την προβολή του στον οδηγό. Σύμφωνα με τον κ. Daryl Wiseman, υπεύθυνος για την κατασκευή αμαξωμάτων στην Aston Martin Lagonda, αυτό το σύστημα εξωτερικών καθρεφτών μπορεί να τοποθετηθεί στο άμεσο μέλλον σε κάποιο από τα νέα μοντέλα της εταιρείας. 

Όπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σε χώρες όπου –προς το παρόν– δεν επιτρέπεται νομικά η χρήση καμερών στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών, καθώς θα εξελιχθεί περισσότερο το σύστημα ώστε να μην θεωρείται έκνομο. «Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα πάμε εμπρός για όσο υπάρχουν εξωτερικοί καθρέφτες στα αυτοκίνητα της Aston Martin. Θεωρούμε ότι αυτή τη μορφή πρέπει να έχουν» κατέληξε ο κ. Wiseman.