Η Audi στοχεύει στη Mercedes-Maybach


Στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα στελέχη της Audi αποκάλυψαν τη δημιουργία μιας νέας, υπερπολυτελούς έκδοσης του Α8 με την οποία θα ανταγωνίζεται τη Mercedes-Maybach S-Class.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/5/2019

Στην Audi, έθεσαν ως στόχο να ανταγωνιστούν τη Mercedes-Maybach προσβλέποντας στην ενίσχυση της εικόνας που έχει η εταιρεία από το Ingolstadt ως κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων, αλλά και στην αύξηση των κερδών. Απευθυνόμενοι προς τους μετόχους τους, τα στελέχη της Audi ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια απαράμιλλη σε ποιότητα κατασκευής και πολυτέλειας εκδοχή του Α8, ως το «αντίπαλο» δέος στη Mercedes-Maybach S-Class.

Σύμφωνα με τον κ. Bram Schot, CEO του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, η συγκεκριμένη έκδοση της «ναυαρχίδας» που διαθέτουν θα ξεχωρίζει σε κάθε τομέα του. «Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε κάτι επαναστατικό στην συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων με ένα καινούργιο πλάνο για το Α8», δήλωσε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τόσο η Audi όσο και η BMW έχουν δείξει ότι ψάχνουν τρόπο να ανταγωνιστούν τη Mercedes-Maybach, η οποία με την S-Class που δημιουργεί παραμένει πρώτη σε πωλήσεις την κατηγορία-ελίτ των υπερπολυτελών οχημάτων. Φυσικά, η κινεζική αγορά είναι αυτή όπου η ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μεγάλη. Όπως προκύπτει, περίπου 600 Mercedes-Maybach S-Class πωλούνται εκεί κάθε μήνα.