Η BEAT προχωρά στη μείωση του κόστους προμίσθωσης στο 1,20€


Λίγες ημέρες μετά την αναπροσαρμογή στις τιμές των ταξί, η BEAT προχωρά στη μείωση τους κόστους προμίσθωσης ανά κλήση ώστε να περιορίσει την επιβάρυνση των πελατών της. 

  • 24/6/2022

Πριν από περίπου μια εβδομάδα με επίσημη ανακοίνωση η BEAT γνωστοποίησε ότι προχωρά στην εφαρμογή ενός κόστους προμίσθωσης αξίας 2,00€ ανά κλήση. Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να προσελκύσει οδηγούς ταξί στην υπηρεσία της αφού το τελευταίο διάστημα όλο και λιγότεροι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες εξυπηρετούσαν την πλατφόρμα, αφού η άνοδος στις τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με την προμήθεια (9.7% προ ΦΠΑ) μείωνε αισθητά το περιθώριο κέρδους.

Από τη στιγμή όμως που το Υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στην αναπροσαρμογή των τιμών των ταξί, η BEAT πήρε την απόφαση να μειώσει το συγκεκριμένο κόστος στο 1,20€ από την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ώστε να «ελαφρύνει» την επιβάρυνση των επιβατών που επιλέγουν την υπηρεσία της.

Σύμφωνα με τη BEAT από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου, 8 στους 10 επιβάτες της υπηρεσίας εξυπηρετούνταν άμεσα, καθώς οι 8.000 συνεργαζόμενοι οδηγοί ταξί διπλασίασαν το χρόνο που έμεναν ενεργοί στην πλατφόρμα εξυπηρετώντας διαδρομές. Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε 5% αύξηση στις διαδρομές που ολοκληρώνονται μέσα από την εφαρμογή.