Η Bentley ανακαλεί τουλάχιστον 6.000 Bentayga


Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Bentley πρόκειται να ανακαλέσει περισσότερες από 6.000 Bentayga για έλεγχο πιθανής διαρροής καυσίμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/6/2020

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Bentley πρόκειται να διενεργήσει έλεγχο σε όλες τις Bentayga με τον V8 κινητήρα των 550 PS που κατασκευάστηκαν από το 2018 έως και τον περασμένο Μάρτιο, για το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμου στο σύστημα τροφοδοσίας μεταξύ του τεπόζιτου και της αντλίας υψηλής πίεσης που υπάρχει στον κινητήρα. Η ανάκληση αφορά περισσότερα από 6.000 οχήματα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 783 στην ευρωπαϊκή αγορά και τα 1.892 σε αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από αναφορά της Διοίκησης Ασφάλειας Κυκλοφορίας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ (NHTSA). Βάσει αυτής, στις 30 Ιουλίου του 2018 ο οδηγός μιας Bentayga αισθάνθηκε τη μυρωδιά καυσίμου εντός του οχήματος και το γνωστοποίησε. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς επιβεβαιώθηκε το γεγονός και αιτία γι’ αυτό πιθανολογήθηκε η χαλάρωση ενός συνδέσμου λόγω αυξημένης θερμοκρασίας. Το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2019 οι μηχανικοί της εταιρείας βρήκαν ως λύση την αλλαγή του υλικού από τον οποίο αυτός κατασκευάζεται, ώστε να είναι περισσότερο ανθεκτικός στη ζέστη.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία Veritas η οποία τον προμηθεύει στην Bentley, άρχισε δοκιμές και αποφάσισε να αλλάξει και τη θέση του ώστε να μην επηρεάζεται από την αυξημένη θερμοκρασία. Επίσης, αποφασίστηκε να τίθεται εγκαιρότερα σε λειτουργία ο ανεμιστήρας του συστήματος ψύξης για να μην αυξάνεται πολύ η θερμοκρασία στον χώρο του κινητήρα. Έκτοτε, δεν παρατηρήθηκε ούτε αναφέρθηκε κάποιο περιστατικό οσμής καυσίμου στο εσωτερικό του υπερπολυτελούς SUV οχήματος της βρετανικής εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή της, η Bentley αναφέρει σχετικά: «Αν και η ανάκληση είναι ένα προληπτικό μέτρο, οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Bentley θα αντικαταστήσουν τον σύνδεσμο με αυτόν που αποτελείται από ανθεκτικότερο υλικό και, όπου απαιτείται, θα αναβαθμίσουν το λογισμικό ενεργοποίησης του ανεμιστήρα στο σύστημα ψύξης. Ο απαιτούμενος χρόνος για την εργασία θα είναι περίπου μία ώρα». Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που πρόκειται να ελεγχθούν θα ειδοποιηθούν από τις 31 Ιούλιου και έπειτα.