Η BMW ξεκινά να χρησιμοποιεί το Android της Google από το 2023


Η επιρροή της Google στα αυτοκίνητα συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς η BMW είναι η νέα εταιρεία που ανακοινώνει τα σχέδιά της να ενσωματώσει στα μοντέλα της το Android Automotive OS.

  • 30/6/2022

Η γερμανική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι το Android Automotive OSθα ενσωματωθεί σε «ορισμένες σειρές μοντέλων για πρώτη φορά ως δεύτερη τεχνολογική προσέγγιση», παράλληλα με την τρέχουσα παραλλαγή του iDrive 8 της BMW που βασίζεται στο Linux.

Ενώ η BMW δεν κυκλοφόρησε φωτογραφίες της δικής της έκδοσης του Android Automotive OS, η εταιρεία είπε ότι «διαφορετικές πλατφόρμες λογισμικού επιτρέπουν στο σύστημα infotainment να διαμορφωθεί ανάλογα».

Η Googleέχει δημιουργήσει το Android Automotive OS ως ανοιχτό και προσαρμόσιμο λογισμικό που μπορεί να προσαρμοστεί, ώστε να λειτουργεί σε συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτων, αλλά και κεντρικές μονάδες. Η αμερικάνικη εταιρεία σημείωσε ότι η «ανοιχτή φιλοσοφία» της «δίνει νέες δυνατότητες παρέχοντας βασικές λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου σε μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα βάση», ενώ «η απεριόριστη προσαρμοστικότητα του επιτρέπει στους κατασκευαστές να διαφοροποιούν το προϊόν όπως τους βολεύει».

Χρησιμοποιώντας την ίδια βάση κώδικα με τα κινητά τηλέφωνα και tablet με λειτουργικό Android, το σύστημα θα διαθέτει γνωστές εφαρμογές της Google, όπως οι Χάρτες Googleκαι το Google Assistant, καθώς και υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε το Android Automotive OS σε μοντέλα BMW, καθώς τα πρώτα αυτοκίνητα με το λογισμικό της Google πρόκειται να είναι έτοιμα τον Μάρτιο του 2023.

Φυσικά, η BMW δεν θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα υιοθετήσει το Android Automotive OS, αφού αυτό είναι ήδη διαθέσιμο σε μοντέλα των GM, Polestar και Volvo.