Η BMW θα παίρνει μπαταρίες από την Northvolt AB


Η BMW υπέγραψε συμβόλαιο αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ με τη Northvolt AB για την προμήθεια μπαταριών από τη σουηδική εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/7/2020

Τα ανώτατα στελέχη της BMW αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη Northvolt ΑΒ η οποία θα τους δίνει μπαταρίες για τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Όπως έγινε γνωστό, οι Γερμανοί θα πληρώσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ για να παίρνουν μπαταρίες από αυτή. Η Northvolt AB ιδρύθηκε το 2016 από τους κ. Peter Carlsson και Paolo Cerruti οι οποίοι εργάζονταν στην Tesla και αποφάσισαν να φύγουν από αυτή και να ακολουθήσουν τον δικό τους επιχειρηματικό δρόμο.

Η σουηδική εταιρεία θα είναι ο τρίτος προμηθευτής μπαταριών της BMW και ο πρώτος Ευρωπαίος, καθώς ως τώρα η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργαζόταν με την κινεζική Contemporary Amperex Technology Co. Ltd και τη νοτιοκορεατική Samsung SDI. Ως γνωστόν, η BMW σχεδιάζει να επεκταθεί με δυναμικό τρόπο τα επόμενα χρόνια στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και εκδόσεων των μοντέλων της με κινητήρες υβριδικής διάταξης και Plug-in Hybrid. 

Η iX3 έκανε την αρχή στην «μετά i3 εποχή» της γερμανικής εταιρείας σε αυτόν τομέα και η i4 έπεται εντός της επόμενης χρονιάς. Στόχος των στελεχών της εταιρείας είναι να έχει στην γκάμα της 25 οχήματα αυτής της τεχνολογίας ως το 2025, ενώ και το τμήμα Motorsport θα εμπλακεί με τη δημιουργία αντίστοιχων εκδόσεων.