Η Cupra γιορτάζει τα γενέθλιά της με δύο ειδικές εκδόσεις του Formentor VZ5 (photos)


Η Cupra παρουσιάζει δύο ξεχωριστές εκδόσεις του Formentor VZ5, με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, γιορτάζοντας τα 4α γενέθλιά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SEAT - MAGROUND GmbH
  • 14/2/2024

Η Cupra τιμά την ημερομηνία δημιουργίας της, 22 Φεβρουαρίου 2018, παρουσιάζοντας δύο νέες ειδικές εκδόσεις του Formentor VZ5, προσφέροντάς του νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Οι Ισπανοί θα κατασκευάσουν μόλις 222 μονάδες της κάθε έκδοσης, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί νύξη στα γενέθλια της αυτοκινητοβιομηχανίας (22/2). Πρόκειται για τις εκδόσεις Century Bronze και Enceladus Grey, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις ομώνυμες αποχρώσεις, στις οποίες έχει βαφεί το αμάξωμα της καθεμίας, αντίστοιχα.

Η πρώτη φέρει μία ευρεία γκάμα προσθηκών στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ξεκινώντας από τα καλύμματα των καθρεπτών και τις απολήξεις των εξατμίσεων σε Carbon Fiber Copper. Έχουν τοποθετηθεί επίσης ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε αντίστοιχο χρωματισμό, ενώ υπάρχει και η επιλογή του μαύρου.

Όσο για το εσωτερικό, έχει εξοπλιστεί με μαύρα καθίσματα CUPBucket που έχουν συνδυαστεί με μαύρες ραφές σε όλη την καμπίνα, ενισχύοντας τη σπορ διάθεση του μοντέλου.

Παρομοίως, η έκδοση Enceladus Grey του Formentor VZ5 έχει λάβει λεπτομέρειες χρωμίου σε σκούρα απόχρωση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, όπως για παράδειγμα στα λογότυπα της Cupra. Έχουν προστεθεί μαύρα καλύμματα καθρεπτών και εξατμίσεις από ανθρακόνημα, αλλά και ζάντες 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα, οι οποίες, όπως και στην Century Bronze, είναι διαθέσιμες στο «αντίθετο» αντίστοιχα χρώμα, που εδώ είναι το χάλκινο.

Στην καμπίνα, η εικόνα είναι παρόμοια με την προαναφερθείσα έκδοση, με μαύρα καθίσματα και μαύρες ραφές.

Τα οχήματα σε αμφότερες τις εκδόσεις θα διαθέτουν χάραξη του αύξοντα αριθμού παραγωγής, από το 001 μέχρι το 222 στα πάνελ των θυρών, υποδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα και σπανιότητα του αυτοκινήτου. Κάτω από το κάλυμμα συνεχίζει να βρίσκεται ο πεντακύλινδρος κινητήρας TSI, χωρητικότητας 2,5 L, που αποδίδει 390 PS και 480 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG διπλού συμπλέκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το νέο CUPRA Terramar - Πότε έρχεται η επίσημη παρουσίαση (photos)

Το Cupra Tavascan αλλάζει μέρος της εμφάνισής του για συγκεκριμένο λόγο (photos)

To CUPRA Leon facelift «αγριεύει» και δοκιμάζεται σε δύο εκδόσεις (photos)