Η Daimler μειώνει την εκτίμηση για τα κέρδη της


Με ανακοίνωσή της, η Daimler AG μείωσε την εκτίμησή της περί κερδών της παρούσας χρήσης, καθώς αυτά του δεύτερου τριμήνου της χρονιάς ήταν μικρότερα των αρχικών προσδοκιών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/7/2019

Είναι η τρίτη φορά που η εταιρεία υποβαθμίζει την εκτίμησή της τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Όπως ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έδειξαν οικονομική ζημιά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρυσι εμφάνιζε κέρδη 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, την ίδια περίοδο.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό οφείλεται στο κόστος από τις πολυάριθμες ανακλήσεις των οχημάτων της που ήταν εφοδιασμένα με τους (προβληματικούς, όπως αποδείχτηκε) αερόσακους της Takata καθώς και στα πρόστιμα που πρέπει να πληρώσει εξαιτίας του θέματος που προέκυψε με τους πετρελαιοκινητήρες της. 

Εκτός αυτών, οι πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz μειώθηκαν κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του 2019 εξαιτίας της μικρότερης παραγωγής από την προβλεπόμενη των A-Class και CLE-Class, καθώς και των βαν οχημάτων της, εξαιτίας προβλήματος με τους προμηθευτές της το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο ρυθμός παραγωγής και οι παραδώσεις των αυτοκινήτων.