Η Daimler θα κατασκευάσει τον δικό της ηλεκτροκινητήρα


Όπως έγινε γνωστό, η Daimler πρόκειται να θέσει σε διαδικασία παραγωγής τον δικό της ηλεκτροκινητήρα στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/11/2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Daimler, η γερμανική εταιρεία πρόκειται να κατασκευάζει πλέον τον δικό της ηλεκτροκινητήρα τον οποίο θα τοποθετεί στα μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας και δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς που της παρέχουν οι προμηθευτές της.

Τον ηλεκτροκινητήρα έχει δημιουργήσει η νεοφυής βρετανική εταιρεία YASA Limited την οποία εξαγόρασαν οι Γερμανοί στα τέλη του Ιουλίου. Αυτή, ιδρύθηκε το 2009 και από το 2019 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τηMercedes-Benz, μέχρι που αποκτήθηκε από αυτή. 

Ο αξονικής ροής ηλεκτροκινητήρας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Daimler στο Marienfelde, νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Σε αυτό, παραγόταν ως τώρα ο εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα αυτοκίνητά της, όμως έχει ληφθεί η απόφαση να σταματήσει η κατασκευή του εκεί. Με αυτή τη λύση εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας πολλών από τους 2.300 εργαζόμενους που απασχολούνται στο εργοστάσιο. Πάντως, βάσει συμφωνίας με του συνδικάτου τους με τη Διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι θέσεις εργασίας τους είναι εγγυημένες ως το 2030. 

Η Daimler, έχει επενδύει πολλά χρήματα για να εκσυγχρονίσει τις γραμμές παραγωγής του και να τοποθετήσει τα κατάλληλα μηχανήματα. Τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ζήτησαν από τους ανθρώπους της YASA να εξελίξουν περαιτέρω τον ηλεκτροκινητήρα ώστε να γίνει πιο αποδοτικός και να βρουν τρόπο να τον κάνουν πιο οικονομικό στην κατασκευή του.

Οι Γερμανοί υπολογίζουν ότι χάρη στον δικό τους ηλεκτροκινητήρα θα μπορέσουν να αυξήσουν τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους σε ποσοστό 7%, εντός των επόμενων ετών. Πάντως, δεν ανακοινώθηκε πότε θα αρχίσει η παραγωγή του.