Η εντυπωσιακή Mercedes-Benz EQC 4x4 Concept σε δράση (Video)


Η Mercedes-Benz παρουσίασε την EQC 4x42, μια εντυπωσιακή εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, με σκοπό να καταδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να κινηθεί εκτός δρόμου αλλά και να αποτελέσει εργαλείο για τους δραστήριους ανθρώπους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/11/2020

Η Mercedes-Benz ακολούθησε το παράδειγμα των G500 4x42 και E-Class All-Terrain 4x42 και στην EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της. Το πρωτότυπο EQC 4x42 δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία παραγωγής, όπως ανακοινώθηκε.

Ωστόσο, δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας για να δείξουν ότι η ηλεκτροκίνηση δεν θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα ενός οχήματος αυτής της κατηγορίας, αναφορικά με τις ικανότητες κίνησής του εκτός δρόμου ή τις δυνατότητες δράσης που θα προσφέρει στους επιβάτες του, συγκριτικά με ένα συμβατικής τεχνολογίας.

Στο βίντεο που δημιούργησε η Mercedes-Benz, επιστρατεύτηκε η Sanne Meijer, η νεαρή Ολλανδή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο θαλάσσιο σκι με σανίδα wakeboard, η οποία διασκεδάζει στο νερό, έχοντας την EQC 4x42 ως το μέσο να την τραβάει στο νερό. Βεβαίως, στα πλάνα διαπιστώνουμε και την ικανότητα του οχήματος να κινείται χωρίς πρόβλημα στον χώρο αλλά και απαντά στο ερώτημα που τίθεται: «Ποιος είπε ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και η δυναμική οδήγηση δεν συμβαδίζουν; Αυτό ανήκει στο παρελθόν».

Όπως ανακοινώθηκε από τη Mercedes-Benz, η πρωτότυπη EQC 4x42 έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα που χρειάζονταν για να δείχνει αυτό που είναι. Έτσι, όλα τα μηχανικά μέρη της είναι εντός του πλαισίου της και δεν εξέχουν, η ανάρτησή της μπορεί να αυξήσει το ύψος της και να φτάσει στα 293 mm από το έδαφος (σημ.: στην κανονική έκδοση της EQC είναι 140 mm), ενώ μπορεί να διέλθει από υδάτινο πέρασμα βάθους 400 mm (σημ.: κατά 150 mm περισσότερο απ’ ό,τι στο καινούργιο μοντέλο).