Η Ferrari 458 Speciale δέχεται manual κιβώτιο και της πάει πολύ (video)


Βγάζεις το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη, τοποθετείς χειροκίνητο 6άρι και απολαμβάνεις τον V8 να «ανεβάζει» μέχρι τις 9.000 rpm.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/2/2023

Όταν η Ferrari παρουσίασε το 2013, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, την 458 Speciale, την παραλλαγή υψηλών επιδόσεων της 418 Italia, ανέδειξε τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.

«Όπως συμβαίνει με όλες τις ειδικές σειρές Ferrari, η 458 Speciale διαθέτει μια σειρά προηγμένων τεχνολογικών λύσεων που την καθιστούν ένα εντελώς μοναδικό μοντέλο σχεδιασμένο για ιδιοκτήτες που αναζητούν ένα ακόμη πιο εστιασμένο σπορ αυτοκίνητο που προσφέρει ακραίες οδηγικές συγκινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η παρουσίασή της στο επίσημο site της.

Και πράγματι, τα χαρακτηριστικά της ήταν μοναδικά. Ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 4,5 L είχε αναβαθμιστεί, φτάνοντας τους 605 PS και τα 540 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,0 sec. και τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 325 km.

Η ιταλική φίρμα επέλεξε να τη διαθέσει αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο ανέφερε ότι βασίστηκε στην τεχνογνωσία από το πρωτάθλημα της Formula 1. Ουδέποτε προσέφερε την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου.

Αυτό το «κενό» ήρθε να καλύψει η Modificata, η εταιρεία που εξειδικεύεται στις Ferrari και ιδρύθηκε από τον Αμερικανό οδηγό αγώνων Jeff Segal. Αντικατέστησε το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με χειροκίνητο 6άρι. Μπορεί να ακούγεται «απλό», αλλά το εγχείρημα ήταν δύσκολο, καθώς χρειάστηκε να γίνουν αρκετές τροποποιήσεις και προσθήκες σε διάφορα μέρη του sportscar, προκειμένου να βρει τη θέση του ο χαρακτηριστικός επιλογέας αλλά και το πεντάλ του συμπλέκτη.

«Αυτό το εγχείρημα ήταν μια πραγματική δουλειά αγάπης για εμάς, και μην κάνετε λάθος, χρειάστηκε πολύ καιρό για να προκύψει», ανέφερε η Modificata και πρόσθεσε: «Για όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στην πορεία, δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από την ιταλική συμφωνία των 9.000 rpm και το μεταλλικό κλικ-κλακ του επιλογέα».

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλλαγή αναπόφευκτα επηρεάζει αρνητικά την επιτάχυνση της Speciale, η αίσθηση που δημιουργεί στον οδηγό και η απόλαυση του πλήρους ελέγχου της είναι μοναδική, όπως φαίνεται και στο video που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι της Modificata στο YouTube.