H Jager βελτιώνει την Porsche Taycan


Οι άνθρωποι της εταιρείας Jäger, του γερμανικού οίκου βελτιώσεων, ανέλαβαν να κάνουν την Porsche Taycan πιο ελαφριά κατά σχεδόν 45 kg, όπως ανακοινώθηκε, χάρη στην ευρύτερη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΉ: CARSCOOPS.
  • 18/6/2022

H Porsche Taycan έχει περάσει ήδη στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού ως ένα ικανό sports car. Ωστόσο, λόγω της κατασκευαστικής φύσεώς της –ας μην ξεχνάμε ότι είναι αμιγώς ηλεκτρική– έχει ένα σημαντικό «εχθρό»: Το αυξημένο βάρος της λόγω των μπαταριών της.

Ως γνωστόν, το μεγάλο βάρος είναι μειονέκτημα για ένα όχημα αυτής της κατηγορίας, αναφορικά με την οδική συμπεριφορά του. Συνεπώς κάθε προσπάθεια μείωσής του είναι καλοδεχούμενη και θετική.

Αυτό έπραξαν όσοι απαρτίζουν τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο Jäger. Εργάστηκαν πάνω στην Taycan και προσπάθησαν να την ελαφρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους, άλλαξαν πολλά από τα τμήματα του αμαξώματός της με άλλα από ανθρακονήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, αντικατέστησαν με αυτό το υλικό το καπό, τους προφυλακτήρες, τους εμπρός θόλους, το κάλυμμα των εξωτερικών καθρεφτών του οχήματος και τις χειρολαβές. Επίσης, έκαναν το ίδιο και στην πίσω πόρτα του οχήματος, στον αεροδυναμικό διαχύτη και στην πίσω αεροτομή.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, το βάρος της Porsche Taycan μειώθηκε κατά περίπου 45 kg. Εκτός από την επέμβαση στο αμάξωμα, άλλαξαν και τους τροχούς οι οποίοι είναι 21 ιντσών και έχουν χαρακτηριστική σχεδίαση, ενώ τοποθέτησαν και χρυσοκίτρινου χρώματος κάλυμμα στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Η Jäger δεν επενέβη καθόλου στα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου και δεν ανακοίνωσε το κόστος της μετατροπής, για όποιον επιθυμεί να κάνει τη συγκεκριμένη βελτίωση στο όχημά του.