Η καμπίνα της Bugatti Bolide θυμίζει κόκπιτ σε διαστημόπλοιο (photos)


Η Bugatti έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού της πανίσχυρης Bolide, το οποίο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και το εξωτερικό της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 22/11/2023

Η Bugatti Bolide είναι το τελευταίο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Chiron. Η γραμμή παραγωγής είναι περιορισμένη στις 40 μονάδες παγκοσμίως, με το κόστος να ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ κι έχει βγει ήδη εκτός αποθέματος.

Οι Γάλλοι έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από την καμπίνα του πανίσχυρου hypercar που μπορεί να οδηγηθεί αποκλειστικά στην πίστα, προετοιμάζοντας τους ελάχιστους τυχερούς πελάτες τους γι αυτό που πρόκειται να πάρουν στα χέρια τους μέσα στο 2024.

Το εσωτερικό της Bolide μοιάζει με κόκπιτ σε διαστημόπλοιο, με το τιμόνι να έχει σχήμα X, που, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει εμπνευστεί από το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων. Πίσω από αυτό βρίσκει κανείς έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων που προσφέρει στοιχεία και μετρήσεις όπως οι χρόνοι γύρου ή οι δυνάμεις G που ασκούνται στο οδηγό.

Δεξιά και αριστερά από την κεντρική κονσόλα έχουν τοποθετηθεί τέσσερις «εξατμίσεις,» δύο σε κάθε πλευρά, οι οποίες αποτελούν νύξη στις πραγματικές εξατμίσεις στο πίσω μέρος του οχήματος. Στην πραγματικότητα, λειτουργούν ως αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού. Όσο για την κονσόλα καθεαυτή, περιλαμβάνει πλήκτρα για τις βασικές λειτουργίες του πανίσχυρου μοντέλου των 1.600 PS.

Τα δύο σπορ καθίσματα έχουν τοποθετηθεί απευθείας στο μονοκόκ σασί της Bolide, κάτι που βοηθά στο να διατηρηθεί το βάρος όσο χαμηλότερα γίνεται. Δίνεται η επιλογή τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών καθισμάτων, ανάλογα με τον σωματότυπο του εκάστοτε οδηγού. Εκτός αυτού, το τιμόνι και τα πεντάλ είναι ρυθμιζόμενα, έναντι της θέσης του οδηγού, η οποία δε μετακινείται όπως είθισται στα συμβατικά οχήματα.

Όσο για τα υφάσματα που έχουν επιλεγεί, το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας έχει καλυφθεί με alcantara σε γαλάζιο χρώμα, ενώ σε αρκετή επιφάνεια έχει μείνει εκτεθειμένο το ανθρακόνημα, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το πανίσχυρο μοντέλο της Bugatti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εξωπραγματική Bugatti Bolide συναρπάζει ανεβαίνοντας το Goodwood (video)

Η Bugatti Bolide κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση και σοκάρει με τον ήχο της (video)

Η αεροδυναμική υπεροχή της Bugatti Bolide βασίζεται σε... ένα μπαλάκι του γκολφ (video)