Η KIA θα παρουσιάσει 16 νέα ηλεκτροκίνητα ως το 2025


Όπως ανακοινώθηκε από την KIA, η κορεατική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει 16 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, είτε καινούργια είτε υβριδικές εκδόσεις ήδη υπαρχόντων, ως το 2025 για να μειώσει τον μέσο όρο διοξειδίου του άνθρακα στην γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/10/2019

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Emilio Herrera, Γενικός Διευθυντής της KIA Motors Ευρώπης, εντός της επόμενης πενταετίας η εταιρεία προγραμματίζει να δημιουργήσει και να παρουσιάσει στην αγορά έξι καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Τα πέντε από αυτά κινούνται μέσω μπαταριών ενώ θα υπάρξει και ένα το οποίο θα διαθέτει κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θα ανεφοδιάζεται με υδρογόνο. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί έκδοση με υβριδικής διάταξης κινητήρα για πέντε από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της KIA καθώς και εκδοχή Plug-in Hybrid επίσης για πέντε από αυτά.

Όπως είπε ο κ. Herrera, εντός του Νοεμβρίου θα αρχίσει η παραγωγή της έκδοσης με υβριδικό κινητήρα των XCeed και Ceed Sportswagon, όπως και μία έκδοση με ήπιο υβριδικό σύστημα για το Ceed. Επίσης, εντός του 2020 θα αρχίσουν να διατίθενται με υβριδικής διάταξης κινητήρα και Plug-in Hybrid εκδόσεις του νέου Sorento. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο η KIA παρουσίασε το καινούργιο e-Soul, με το οποίο έθεσε τον στόχο να εξελιχθεί σε μία από τις πρωταγωνίστριες εταιρείες στην κατασκευή και πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων επί ευρωπαϊκού εδάφους.