Η Lamborghini έβγαλε το καμουφλάζ από την Huracan Sterrato (photos-video)


Το all-road sportscar με τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα παρουσιαστεί στις 30 Νοεμβρίου στο Μαϊάμι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 14/11/2022

Μετά από τρία teaser video στα οποία το καμουφλάζ ήταν έντονο και πολύχρωμο, η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (14/11) για πρώτη φορά φωτογραφίες στις οποίες αποκαλύπτεται η εξωτερική σχεδίαση της νέας Huracan Sterrato.

Πρόκειται για το «αδάμαστο super sports car», όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η εταιρεία, παντός εδάφους, το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι θα έχει στην «καρδιά» του ατμοσφαιρικό κινητήρα V10. Η Lamborghini δεν έδωσε κανένα άλλο στοιχείο για τις τεχνικές προδιαγραφές της Sterrato, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στις 30 Νοεμβρίου στο Art Basel του Μαϊάμι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σχεδίαση της Sterrato δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από το concept car που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2019. Διατηρεί την ογκώδη μορφή του αμαξώματος στους μπροστινούς και πίσω θόλους των τροχών, καθώς και τα επιπλέον φώτα LED στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Αντίθετα, έχει χάσει τη ράβδο φωτισμού που διέθετε το concept στην οροφή, αλλά εξακολουθεί να είναι πιο πρακτική από τη «βασική» Huracan έχοντας ράγες οροφής με το σήμα Sterrato.

Στο πίσω μέρος, ο διαχύτης έχει νέα διαμόρφωση, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος είναι ορατή και τη διαφοροποιεί πλήρως από οποιοδήποτε άλλο supercar. Η Lamborghini έχει επίσης τοποθετήσει νέες μαύρες ζάντες με ελαστικά Bridgestone Dueler για να βελτιώσει τις δυνατότητες παντός εδάφους.

Περνώντας στο πλάι, επιβλητικές είναι οι ποδιές αλλά και οι επενδύσεις στο κάτω μέρος. Στις φωτογραφίες, η Sterrato έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, σε απόχρωση που μοιάζει με λαδί χακί) υπό το ηλιοβασίλεμα και έχει συνδυαστεί με κόκκινα φινιρίσματα σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, αλλά και στις δαγκάνες των φρένων.

Περισσότερα στοιχεία για το τετρακίνητο all-road supercar, σχεδιασμένο για «μέγιστη οδηγική απόλαυση ακόμα και μακριά από την άσφαλτο σε ‘βρώμικες’ επιφάνειες», θα μάθουμε στις 30 Νοεμβρίου. Η Sterrato πρόκειται να είναι το τελευταίο αυτοκίνητο παραγωγής της Lamborghini με αποκλειστικά θερμικό κινητήρα, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποδίδει 640 PS.

Δείτε το τελευταίο video-teaser που δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες η Lamborghini: