Η Lexus ετοιμάζει νέα έκδοση του LBX με τον κινητήρα του GR Yaris


Το ολοκαίνουριο premium B-SUV της Lexus ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» τον πανίσχυρο κινητήρα του GR Yaris με τους 261 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jeroen Peeters Lexus Media
  • 11/11/2023

Το Lexus LBX παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο ως η «επαναστατική» premium πρόταση της εταιρείας στα compact SUV. Βασισμένο στο Toyota Yaris Cross, το μοντέλο αποτελεί την πιο πολυτελή έκδοση του crossover των Ιαπώνων.

Τα δύο μοιράζονται τον ίδιο ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 L, ο οποίος έχει επανασχεδιαστεί για το LBX, ώστε να έχει μεγαλύτερη ισχύ. Πράγματι, με 136 PS να παράγονται, ξεπερνά αρκετά την ιπποδύναμη του Yaris Cross, η οποία φτάνει τους 116 PS.

Τώρα, η Lexus ετοιμάζεται να «δανειστεί» ακόμη έναν κινητήρα από τη «μητέρα» Toyota. Αυτή τη φορά, πρόκειται για τον turbocharged κινητήρα χωρητικότητας 1,6 L που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα της GR έκδοσης του Yaris.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Mag-X, το LBX αναμένεται να γίνει το πρώτο μοντέλο εκτός Toyota που θα χρησιμοποιήσει τον μικρό αλλά πανίσχυρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 261 PS και 360 Nm ροπής στο «ευρωπαϊκό» GR Yaris. Φυσικά, αν το compact SUV «κληρονομήσει» τη συγκεκριμένη μονάδα ισχύος, θα έχει επίσης τετρακίνηση κι ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η «ακραία» έκδοση του LBX μπορεί να προσφέρεται επίσης με το επερχόμενο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Toyota, το οποίο θα έχει torque converter. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να «προικίσει» το GR Yaris με το προαναφερθέν αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και να ανεβάσει την ισχύ του στους 300 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lexus LBX: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για το premium B-SUV (τιμές - εκδόσεις)

Lexus: Αυτό είναι το sedan που θα παρουσιάσει το 2026 (video-photos)

Το νέο Lexus GX έρχεται στην Ευρώπη με ενισχυμένες off-road δυνατότητες (video-photos)