Η Lexus ετοιμάζει το δικό της Yaris Cross και λέγεται LBX - Όλα όσα γνωρίζουμε (photos)


Το Lexus LBX δεν μπορεί να κρύψει τη «συγγένειά» του με το Toyota Yaris Cross. Πώς πήρε το όνομά του και οι κινητήρες που θα είναι διαθέσιμο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 27/5/2023

Πριν από λίγες μέρες, η Lexus έκανε γνωστό ότι στις 5 Ιουνίου θα παρουσιάσει το LBX, ένα νέο μοντέλο που θα έρθει να προστεθεί στη γκάμα της.

Ταυτόχρονα, δημοσίευσε δύο teaser φωτογραφίες του, μία κοντινή από το εμπρός μέρος και μία από τα πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και ένα σύντομο video, στο οποίο δεν εμφανίζεται το αυτοκίνητο.

Αν και δεν έδωσε καμία πληροφορία για το αμάξωμά του, οι δύο φωτογραφίες παραπέμπουν σε crossover και μάλιστα σε αναλογίες παρόμοιες με αυτό του Yaris Cross της Toyota, στον όμιλο της οποίας ανήκει, άλλωστε.

Έχοντας ως «έμπνευση» τις συγκεκριμένες εικόνες, αλλά και τις αντίστοιχες πληροφορίες, οι σχεδιαστές του kolesa.ru αποφάσισαν να «προλάβουν» την Lexus και να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για την εξωτερική σχεδίαση του ολοκαίνουριου μοντέλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, βασίστηκαν στο design του Yaris Cross των 4.180 mm, με δεδομένη τη σχέση των δύο εταιρειών, αλλά έβαλαν και τα χαρακτηριστικά της Lexus σε διάφορα σημεία, όπως το εμπρός μέρος με τη μεγάλη μάσκα που ενσωματώνεται στον προφυλακτήρα, στην οροφή και τις ζάντες.

Το LBX θα είναι ένα sub-compact crossover και θα ανήκει στο B-segment. Άλλωστε, στο όνομά του, το L «αντιστοιχεί» στη Lexus, το B στην κατηγορία και το X είναι το γράμμα με το οποίο η φίρμα «συνοδεύει» τα crossover μοντέλα της.

Από την άλλη πλευρά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι ηλεκτρικό, αλλά θα «δανείζεται» το υβριδικό κινητήριο σύνολο του Yaris Cross. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό του θα είναι ο 3κύλινδρος κινητήρας 1,5 L, που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 116 PS και 120 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Μάλιστα, το Yaris Cross υπάρχει και σε τετρακίνητη έκδοση, εκτός από αυτή με την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Η νέα προσθήκη στη γκάμα των μοντέλων της Lexus θα τοποθετηθεί κάτω από το UX των 4.495 mm, το οποίο, πάντως, διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.