H Lotus γιορτάζει τα 75 χρόνια της με νέο λογότυπο και πολλές δράσεις (photo)


Η Lotus ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2023 ως χρονιά ορόσημο, συμπληρώνοντας 75 χρόνια ζωής και λανσάροντας ειδικό λογότυπο που θα την ακολουθεί για όλο το έτος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LOTUS
  • 22/12/2022

Το 2023, η Lotus Cars γιορτάζει 75 χρόνια ιστορίας. Όλα ξεκίνησαν το 1948 από τον Colin Chapman, έναν νεαρό Βρετανό σχεδιαστή και μηχανικό αυτοκινήτων, που στο γκαράζ των γονιών της τότε συντρόφου του (και μετέπειτα συζύγου του) Hazel, είχε τροποποιήσει ένα Austin 7

Μετά από αρκετά τέτοια projects και συνεχείς βελτιώσεις, το 1952 όλα αυτά πήραν τη μορφή κανονικής επιχείρησης, και ακολούθησαν κι οι αγώνες, με τις επιτυχίες στη Formula 1 να απογειώνουν τη μάρκα. 

Τώρα, όντας μέλος του γκρουπ της Geely, κοιτάζει το μέλλον, ηλεκτρικά, αλλά πάντα με μία νότα παρελθόντος, όπως φαίνεται κι από το λογότυπο που θα ακολουθεί τη μάρκα για όλο το 2023. Μια χρονιά, στην οποία υπόσχεται πολλές παγκόσμιες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, το νέο έτος θα φέρει και δύο νέα μοντέλα στην γκάμα της εταιρείας. Το ένα είναι η Emira, που διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 lt από την Toyota, ή κινητήρα 2 lt από την AMG, με απόδοση 400 και 360 PS, αντίστοιχα. Έχουν αρχίσει οι παραδόσεις κάποιων μοντέλων, αλλά η πιο «σκληροπυρηνική» έκδοση έρχεται το 2023

Το επετειακό λογότυπο
Το επετειακό λογότυπο

Έπειτα, θα κυκλοφορήσει κι η Eletre, το πρώτο SUV της μάρκας, που μάλιστα είναι και ηλεκτρικό, σε τρεις εκδόσεις, την απλή (611 PS), την Eletre S (611 PS) και την Eletre R (917 PS). 

Ο Matt Windle, Αντιπρόεδρος του Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της Lotus Cars, σχολίασε: «Η Lotus του 2023 είναι ένας κόσμος μακριά από το γκαράζ στο βόρειο Λονδίνο, χάρη στα δισεκατομμύρια που επενδύονται στην εταιρεία μας για την ανάπτυξη προϊόντων, ένα μέλλον με ηλεκτρικά μοντέλα και πολλά άλλα. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τότε που μετακομίσαμε στο εμβληματικό μας σπίτι στο Νόρφολκ το 1966. Σήμερα διαθέτουμε μηχανολογικές εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Κίνα. στούντιο σχεδιασμού στο Hethel, το Coventry και τη Σαγκάη και νέες βάσεις παραγωγής παγκόσμιας κλάσης στο Νόρφολκ και την Κίνα. Είναι στο τελευταίο από αυτά που η συναρμολόγηση του πρώτου lifestyle αυτοκινήτου της Lotus –του Eletre Hyper-SUV– ξεκινά αργότερα αυτόν τον μήνα».

Και πρόσθεσε: «Το πρωτοποριακό πνεύμα και η δέσμευση του Colin και της Hazel Chapman είναι ζωντανό και ενισχύεται στη Lotus σήμερα και θα γιορτάσουμε με στυλ την 75η επέτειό μας – τιμώντας το παρελθόν και κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον καθώς πλησιάζουμε στον πρώτο μας αιώνα».