Η Lotus σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας στις πωλήσεις της


Με «κινητήριο μοχλό» τη διάθεση των τελευταίων Elise, Exige και Evora πριν την παύση της παραγωγής τους, η εταιρεία απ’’ το Norfolk σημείωσε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της το 2021.

  • 9/1/2022

Αύξηση κατά 24% στις πωλήσεις παρουσίασε η Lotus για το 2021 στην ετήσια αναφορά της, σημειώνοντας την ίδια στιγμή ρεκόρ πωλήσεων για τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες διέθεσαν συνολικά 1.710 μονάδες, με τον αντίστοιχο αριθμό το 2020 να αντιστοιχεί σε 1.378 οχήματα.

Είναι λογικό οι παραπάνω αριθμοί να φαντάζουν μικροί σε σχέση με τις πωλήσεις μεγάλων εταιρειών, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός πως η Lotus είναι μια μικρή σε μέγεθος φίρμα όπου κάθε αύξηση, όσο μικρή και αν είναι, έχει τη σημασία της. Ειδικά όταν έρχεται σε μία χρονιά με πολλά προβλήματα για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Το μοντέλο που έκλεψε τις εντυπώσεις και βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων ήταν η Elise, η οποία συμπλήρωσε 25 χρόνια κυκλοφορίας. Οι αγοραστές έδειξαν την ίδια προτίμηση και στις δύο διαθέσιμες εκδόσεις, Sport 240 Edition και Cup 250 Final Edition και σημαντικό ρόλο στη μεγάλη ζήτηση έπαιξε η παύση της παραγωγής του μοντέλου. Το ίδιο θα συμβεί και στις Exige και Evora μιας και η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει χώρο στη γκάμα της για να παρουσιάσει τα νέα μοντέλα που θα την περάσουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις ευρωπαϊκές αγορές σε σχέση, με την περασμένη χρονιά, σημειώθηκε στο Βέλγιο με 37% και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 29%. Θεαματική ήταν η άνοδος των πωλήσεων και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού (Αμερική και Καναδάς) όπου έγινε άλμα 111%.

Την ίδια στιγμή αξιοσημείωτα ρεκόρ σημειώθηκαν στην Ιαπωνία όπου έζησε την κορυφαία εμπορική χρονιά από το 2015, στην Αυστραλία από το 2018 και στο Χονγκ Κονγκ από το 2014. Ένα στοιχείο που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που προκάλεσαν τα αυτοκίνητα της Lotus το 2021 είναι πως χώρες όπως το Μπαχρέιν, η Ταϊλάνδη και η Νέα Ζηλανδία το 2021 διέθεσαν για πρώτη φορά μοντέλα της Lotus εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια.