Η Lotus του James Bond «κολύμπησε», όμως η Lamborghini πέταξε! (video)


Δείτε την εντυπωσιακή μετατροπή μιας τηλεκατευθυνόμενης, κατακόκκινης, Lamborghini Aventador σε drone!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/8/2022

Ο άνθρωπος θέλει να ξεπερνά τα όριά του. Να ανακαλύπτει νέες διαδρομές, νέους ορίζοντες και να αναπτύσσει νέες δυνατότητες. Μία από αυτές, είναι να πετάει από μόνος του, χωρίς.. βοήθεια. Δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια ήρθε το αυτοκίνητο και έβαλε νέο παράγοντα στην εξίσωση. Μπορεί ένα αυτοκίνητο να πετάξει;

Μέχρι στιγμής όχι. Βέβαια, όσοι είστε σινεφίλ, θα υποστηρίξετε ότι, τουλάχιστον, μπορεί να κολυμπάει! Ναι, συνέβη αυτό το 1977, για τις ανάγκες της ταινίας «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» («The Spy Who Loved Me») του θρυλικού James Bond.

Τότε ο Roger Moore, στο τιμόνι μιας Lotus Esprit με συνοδηγό την όμορφη κατάσκοπο Anya Amasova (κατά κόσμον Barbara Bach), κατάφερε να βρεθεί κάτω από τη θάλασσα! Η Esprit μετετράπη σε υποβρύχιο, ταξίδεψε υποθαλάσσια, αντιμετώπισε εχθρούς και… αναδύθηκε κανονικά στην παραλία για να ξαναγίνει το σπορ αυτοκίνητο και να «πατήσει» κανονικά στο δρόμο!

Ένα αυτοκίνητο, λοιπόν, δεν πετάει. Μα, σταθείτε, μια Lamborghini Aventador, ωστόσο, κατάφερε να πετάξει, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου. Εντάξει, όχι η κανονική Ultimae με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων που αποδίδει 769 ίππους, αλλά ένα… μικρότερο αδερφάκι της!

Το κανάλι «Make Your OWN Creation Make Your OWN Creation» στο YouTube δείχνει πώς μια μικρή, τηλεκατευθυνόμενη, κατακόκκινη Aventador μετατρέπεται σε drone! Εντάξει, δεν κάνει και… υπερπτήση, αλλά τελικά σηκώνεται για λίγα δευτερόλεπτα από το έδαφος, έστω και ασταθώς, γεμίζοντας με ικανοποίηση τον εμπνευστή της «μεταμόρφωσης».

Πώς όμως τα κατάφερε; Χρειάστηκαν απλά μερικά εξαρτήματα. Εξι ρότορες - που δίνουν την ώθηση – ένας μικρός ηλεκτρικός κινητήρας, που της «παραχωρήθηκε» ευγενικά από ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο και μία μεγάλη ουρά για την απαραίτητη ευστάθεια.

Προσθέστε σε όλα αυτά την απαραίτητη καλωδίωση, τις παρεμβάσεις που έγιναν στο αμάξωμα της μίνι-Aventador για να μπορούν όλα τα εξαρτήματα να στερεωθούν αλλά και να συνδεθούν αρμονικά μεταξύ τους (χρήσιμη η διαδικασία της συγκόλλησης) και φυσικά το μεράκι και η υπομονή του δημιουργού, που έβαψε τα πάντα στο χρώμα της Lamborghini.

Αξίζει να δείτε την προσπάθειά του - και το αποτέλεσμά της, ασφαλώς - στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: Make Your OWN Creation Make Your OWN Creation / YouTube