Η Mercedes-AMG GT μπαίνει στην πρίζα και έρχεται με δύναμη 800 PS (video)


Δείτε το video και απολαύστε τη PHEV Mercedes-AMG GT Concept E Performance από κάθε γωνία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Planet Car News - YouTube
  • 7/9/2023

Η Mercedes είναι μία από τις εταιρείες που έχουν δυναμική παρουσία στην IAA Mobility στο Μόναχο. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ταξίδεψε από τη Στουτγκάρδη, όπου κι εδρεύει, στο Μόναχο, φέρνοντας μαζί της έναν αρκετά μεγάλο στόλο νέων μοντέλων, concept cars κι οχημάτων που πρόκειται να κάνουν το ντεμπούτο τους σύντομα.

Ξεκίνησε με την παρουσίαση του Concept CLA Class και της E-Class Estate, ενώ στο πλευρό αυτών βρέθηκαν κι οι νέες EQA, EQB και EQV, όπως κι η E-Class All-Terrain κι η επερχόμενη, αμιγώς ηλεκτρική 'baby' G-Class που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα μέσα στο 2024.

Εκτός αυτού, η Mercedes έφερε στο Μόναχο ακόμη ένα μοντέλο, το οποίο όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμη. Πρόκειται για το AMG GT Concept E Performance, την PHEV έκδοση της ολοκαίνουργιας AMG GT Coupe που έκανε το ντεμπούτο τις μόλις πριν μερικές εβδομάδες.

Η γκάμα της απαρτίζεται από τις εκδόσεις 55 και 63, με την τελευταία να έχει ισχύ που αγγίζει τους 585 PS. Τώρα, οι Γερμανοί ετοιμάζονται να προσθέσουν ακόμη μία έκδοση του μοντέλου στους καταλόγους τους, η οποία μάλιστα θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά την ισχύ της.

Παρόλο που όλα τα στοιχεία αυτής της AMG GT Coupe δείχνουν απαράλλαχτα σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο, ο πίσω προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί έτσι, ώστε να φιλοξενεί θύρα φόρτισης. Το εν λόγω όχημα είναι πρωτότυπο. Έχει εξοπλιστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και είναι σε... αγαστή συνεργασία με τον πανίσχυρο V8.

Ο συνδυασμός εκτοξεύει την ισχύ της PHEV έκδοσης της ΑMG GT Coupe πάνω από τα 800 PS. Αυτό αποτελεί μια έξυπνη κίνηση, αφού η μεγέθυνση του οχήματος, περνώντας από την πρώτη στη δεύτερη γενιά του, μπορεί να υποστηρίξει μία υβριδικού τύπου διάταξη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες του υβριδικού μοντέλου: