Baby G: Πρώτη αποκάλυψη για τη «μικρή» Mercedes-Benz G-Class (photo)


Η επιβεβαίωση για τη νέα προσθήκη στη γκάμα της Mercedes ήρθε από τον ισχυρό άντρα της εταιρείας, Ola Källenius, στο πλαίσιο της έκθεσης IAA Mobility.

  • 5/9/2023

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε αποκαλύψει με δημοσίευμα ότι η Mercedes ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά το μικρό αδελφάκι της G-Class. Σχεδόν έξι μήνες μετά, η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος του ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας, Ola Källenius, ο οποίος στο πλαίσιο της έκθεσης IAA Mobility που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Μόναχο, παρουσίασε το πρώτο teaser του επερχόμενου μοντέλου.

Πρόκειται για ένα σκίτσο που παρουσιάζει το περίγραμμα του αυτοκινήτου χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες. Ο Σουηδός δεν θέλησε να αποκαλύψει κανένα στοιχείο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ενώ παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο project, το αποτέλεσμα του οποίου πρέπει να είναι αντάξιο της φήμης που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια η σειρά.

Το αρχικό δημοσίευμα της Handelsblatt ανέφερε ότι η μικρή G-Class θα φτάσει στις εκθέσεις το 2026 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MMA, όπως και το Concept CLA Class που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες στο Μόναχο.

Η ίδια πηγή είχε αποκαλύψει ότι η νέα προσθήκη στη γκάμα της Mercedes δε θα είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρότερη σε μήκος, όμως το ύψος της θα είναι σημαντικά μειωμένο, όπως και η απόσταση από το έδαφος, αφαιρώντας «βαθμούς» από τον off-road χαρακτήρα του αρχικού μοντέλου.

Παράλληλα σημείωνε ότι θα κυκλοφορήσει τόσο με ΜΕΚ, αλλά και με ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ στο «οπλοστάσιό» της θα διαθέτει βελτιωμένες μπαταρίες αλλά και ακραία αεροδυναμικό προφίλ, με την Mercedes να κάνει χρήση των γνώσεων που έλαβε μέσω της Vision EQXX Concept.

Θυμίζουμε ότι το μακρινό 2012 οι Γερμανοί είχαν παρουσιάσει το Ener-G-Force concept (κεντρική φωτογραφία), το οποίο αποτελούσε μία μελλοντική μορφή της G-Class και σίγουρα κάποια από τα στοιχεία του θα μπορούσαν να «μεταφερθούν» στη μικρή G-Class.