Η Mercedes ανεβάζει την πολυτέλεια σε επίπεδα Mythos – Πότε έρχεται το πρώτο μοντέλο


Η Mercedes ετοιμάζεται να εντάξει ένα ακόμη πιο πολυτελές brand στην γκάμα της, ξεπερνώντας τα επίπεδα της Maybach.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ AG
  • 23/2/2024

Τον Μάιο του 2022, η Mercedes ανακοίνωσε τα πλάνα της για μία νέα υπερπολυτελή σειρά μοντέλων, με την ονομασία Mythos. Έκτοτε, όμως, δεν είχαν προκύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πρότζεκτ, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν είχε αποκαλύψει κάποιο επιπλέον στοιχείο.

Αυτό ήρθε να αλλάξει με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2023. Οι Γερμανοί έκαναν νύξη για το πρώτο μοντέλο της σειράς, που θα καταφτάσει το 2025 και θα αποτελέσει μία πιο πολυτελή έκδοση της SL, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Motor1.

Το roadster πωλείται αποκλειστικά ως AMG αυτή τη στιγμή, όμως μία έκδοση Maybach βρίσκεται επίσης στα σκαριά. Επομένως, το μοντέλο με τα σήματα της Mythos θα τοποθετηθεί ακόμα πιο ψηλά στην γκάμα του, ξεπερνώντας την Maybach σε επίπεδα πολυτέλειας.

Ωστόσο, η Maybach SL θα καταφτάσει πριν από τη Mythos έκδοση. Μία πρώτη γεύση του μοντέλου είχε δώσει ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, δημοσιεύοντας μία εικόνα του μπροστινού μέρους του Concept Mercedes-Maybach SL το 2022.

Όπως είναι λογικό, το κόστος δε θα είναι χαμηλό. Η τιμή της βασικής έκδοσης της AMG SL ήδη ξεπερνά τα 179.000 € στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί, στο ρεπορτάζ τους, επισημαίνουν ότι δε θα εκπλαγούν αν οι Maybach και Mythos εκδόσεις αναμένεται να αγγίξουν στις ΗΠΑ έως και τις 200.000 ή 300.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Εξάλλου, το νέο brand της Mercedes έχει χαρακτηριστεί από την ίδια ως μία υπό-εταιρεία για «ιδιαίτερα συλλεκτικά αυτοκίνητα». Ο χαμηλός όγκος παραγωγής είναι δεδομένος, με τα οχήματα να καταλήγουν στα χέρια των «πιο αφοσιωμένων υποστηρικτών και συλλεκτών της Mercedes-Benz». Φαίνεται ότι οι Γερμανοί στοχεύουν να ενταχθούν στο ίδιο κλαμπ με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Bentley, η Aston Martin, η Ferrari και η McLaren.

Πηγή: Motor1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mercedes-AMG SL63 από τη Mansory: Ήπια προσέγγιση (photos)

Αυτό το πολυτελές SUV κοστίζει όσο... 12 Dacia Sandero!

Νέες εκδόσεις Night Series για τις υπερπολυτελείς Mercedes-Maybach (photos)