Η Mercedes δεν θα αναπτύξει νέα plug-in υβριδικά μοντέλα


Σε μια όχι και τόσο αναπάντεχη εξέλιξη, η Mercedes ανακοινώνει ότι δεν θα αναπτύξει νέα plug-in υβριδικά μοντέλα στο μέλλον. Γιατί βάζει τέλος στα plug-in ηλεκτρισμένα μοντέλα, ρίχνοντας όλο το βάρος στα αμιγώς ηλεκτρικά.

  • 9/9/2021

Η Mercedes-AMG έχει μόλις κυκλοφορήσει τη νέα υβριδική τεχνολογία plug-in για μοντέλα υψηλών επιδόσεων, την AMG E Performance, την οποία και θα επεκτείνει σε όλα τα σπορ μοντέλα της. Ωστόσο, η μάρκα με το αστέρι ανακοίνωσε την απόφαση της να μην αναπτύξει νέες plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης.

Η τεχνολογία AMG E Performance κυκλοφόρησε στη νέα plug-in υβριδική έκδοση της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance και θα επεκταθεί και στις άλλες σπορ εκδόσεις των νέων μοντέλων με το σήμα της AMG, συμπεριλαμβανομένης και της τετρακύλινδρης διαμόρφωσης που θα κάνει ντεμπούτο στη νέα Mercedes-AMG C 63.

Η απόφαση της Mercedes να ασχοληθεί στο μέλλον αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα μηδενικών ρύπων, κάτω από την ομπρέλα της γκάμας Mercedes EQ δεν είναι απόλυτα άμεση. Η νέα C-Class θα φέρει ένα plug-in υβριδικό κινητήρα, διατηρώντας τα σύνολα βενζίνης και ντίζελ, όπως και η νέα GLC που θα λανσαριστεί την επόμενη άνοιξη.

Επιπλέον δε, η πέμπτη γενιά αυτού του συστήματος αναμένεται στα μέσα της δεκαετίας, και θα τη δούμε με τη νέα Mercedes E-Class. Το πολυτελές σεντάν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα βγει στην αγορά το 2024 και θα τροφοδοτείται από σύνολα βενζίνης και ντίζελ με 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης, 6κύλινδρους και V8, όλους συνδεδεμένους με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία νέας γενιάς με μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, γεγονός που θα μειώσει το βάρος του υβριδικού συστήματος, προσφέροντας περισσότερο εσωτερικό χώρο, αλλά δεν αναμένεται ότι θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία.

Η απόφαση της Mercedes είναι ενδεικτική των προθέσεών της, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη, ειδικά αν παρακολουθήσετε τα τελευταία νέα της γερμανικής μάρκας. Εδώ και καιρό έχει δηλώσει την πρόθεσή της να γίνει πλήρως ηλεκτρική, ανακοινώνοντας ότι το 2030 όλα της τα μοντέλα θα έχουν μια πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή.