Η Mini «σκοτώνει» τα χειροκίνητα κιβώτια λόγω των προβλημάτων εφοδιασμού


Μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι διαθέσιμα εφεξής τα μοντέλα της Mini.

  • 3/5/2022

To... κλίμα ήταν στραβό από το ξέσπασμα της πανδημίας και την κρίση που προέκυψε με την έλλειψη των ημιαγωγών. Ήρθε όμως και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε αυτό το πλαίσιο η Mini πήρε τη μεγάλη απόφαση να «σκοτώσει» τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων από τα μοντέλα της και να προσφέρει αποκλειστικά αυτόματα σε όλη τη γκάμα της. Το αν πρόκειται για μία απόφαση με προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα ή αν ήρθε για να μείνει, μένει να το μάθουμε το προσεχές διάστημα αφού η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πλήρως τις προθέσεις της.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες η Mini είχε αναγκαστεί να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του εργοστασίου στο Oxford λόγω μεγάλων ελλείψεων που είχαν προκύψει από τον πόλεμο στα ουκρανικά εδάφη, ενώ ανάλογες δυσκολίες είχαν εμφανιστεί και σε άλλες εταιρίες.

«Οι τρέχουσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την έλλειψη ημιαγωγών και τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία», ήταν το αρχικό σχόλιο των εκπροσώπων της εταιρείας και συνέχισαν:

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση στην παραγωγής μας, ώστε να ικανοποιήσουμε την αυξημένη ζήτηση, απλοποιούμε την διαδικασία. Αυτή η απόφαση είναι η πιο σίγουρη λύση ώστε να έχουμε σταθερότητα στην παραγωγή μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα νέα Mini στους πελάτες μας».