Η νέα Rolls-Royce Droptail είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία (photos)


Οι Βρετανοί χρειάστηκαν 8.000 ώρες για τη δημιουργία του ξύλου που διακοσμεί τη νέα Arcadia Droptail, η οποία τιμά την ελληνική μυθολογία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ROLLS-ROYCE
  • 1/3/2024

Η Rolls-Royce Arcadia Droptail είναι η τρίτη από τις τέσσερις ειδικές δημιουργίες που σχεδιάζει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία για μερικούς από τους πιο εκλεκτούς πελάτες της. Για αυτές τις μονάδες του πολυτελούς μοντέλου, η Rolls-Royce χρησιμοποιεί τους πιο δυνατούς «άσους» που κρύβει στα μανίκια του τμήματος εξατομίκευσης.

Ξεκινώντας από την ονομασία του νέου μοναδικού μοντέλου, αναφέρεται στην περιοχή της Αρκαδίας στην Πελοπόννησο, η οποία στην ελληνική μυθολογία ήταν μία εκδοχή του παραδείσου, αφού εκεί ζούσαν δρυάδες, νύμφες και άλλα πνεύματα της φύσης. Ο πελάτης, στου οποίου τα χέρια θα καταλήξει, ήθελε να δημιουργήσει έναν χαλαρωτικό, «παραδεισένιο» χώρο, για τις ώρες μετά από την εργασία του.

Η Rolls-Royce έφτιαξε μία ιδιαίτερη απόχρωση για το αμάξωμα του οχήματος, ενσωματώνοντας σωματίδια αλουμινίου και γυαλιού μέσα στη βαφή, με αποτέλεσμα να λαμπυρίζει στο φως. Τα μέρη που συνήθως το ανθρακόνημα μένει εκτεθειμένο, έχουν βαφτεί ασημί, ενώ το ξύλινο πάνελ στο πίσω μέρος του roadster έχει διατηρηθεί.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το λευκό και το ταμπά, τόσο στα καθίσματα, όσο και στο τιμόνι. Φυσικά, οι ξύλινες επιφάνειες δε λείπουν από το ταμπλό, τα πάνελ των θυρών και το τμήμα πίσω από τις θέσεις, με τους Βρετανούς να χρειάζονται 8.000 ώρες για το φινίρισμά τους.

Αυτό δεν είναι, όμως, το μέρος του αυτοκινήτου, του οποίου η εξέλιξη διήρκησε περισσότερο καιρό, αφού η Rolls-Royce χρειάστηκε δύο χρόνια για τη δημιουργία και πέντε μήνες για τη συναρμολόγηση του ρολογιού που έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό. Το καντράν έχει 119 έδρες, ενώ οι εγκοπές που δείχνουν τις ώρες είναι τόσο μικρές, που χρειάστηκε η χρήση μεγεθυντικού φακού για να βαφτούν.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ο V12 twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 6,6 L που αποδίδει 593 PS 840 Nm ροπής. Η εταιρεία δεν εστιάζει τόσο στην ισχύ και τις επιδόσεις, αλλά στην πολυτελή εμφάνιση της Arcadia Droptail και έτσι δεν έχει επέμβει στην κινητήρια μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε ποιο αυτοκίνητο έχει ένα πανάκριβο ελβετικό ρολόι στο ταμπλό του (video)

Μια Rolls-Royce με υδρογόνο; Κι όμως, δεν είναι καθόλου απίθανο!

Rolls-Royce: Ξημερώνει το ηλεκτρικό μέλλον της βρετανικής μάρκας - Τέλος οι ΜΕΚ