Δείτε ποιο αυτοκίνητο έχει ένα πανάκριβο ελβετικό ρολόι στο ταμπλό του (video)


Το ρολόι φέρει την υπογραφή του γνωστού ελβετικού οίκου Vacheron Constantin ενώ ο οδηγός μπορεί να το αφαιρέσει από το ταμπλό και να το πάρει μαζί του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ROLLS-ROYCE
  • 25/8/2023

Η Rolls-Royce Amethyst Droptail είναι το δεύτερο από τα τέσσερα ειδικά σχεδιασμένα μοντέλα για έναν μοναδικό -και αρκετά πλούσιο- πελάτη της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πρώτο εξ αυτών ήταν η La Rose Noire, η οποία αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η νέα Amethyst Droptail έχει βαφεί με έναν ειδικό χρωματισμό του μωβ, με ασημί τόνους, εμπνευσμένο από το φυτό αμάραντο ή «βουρτσάκι,» όπως αποκαλείται συχνά στην Ελλάδα. Αυτό συνδυάζεται με μια άλλη, πιο σκούρα απόχρωση του μωβ, η οποία προσφέρει στο όχημα μπλε, βιολετί και κόκκινα ψήγματα χρώματος που το κάνουν να ιριδίζει.

Οι τροχοί αλουμινίου είναι 22 ιντσών και κάνουν την αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Η Rolls-Royce έχει επιμεληθεί το φινίρισμα της γρίλιας με το χέρι, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πιο συγκεκριμένα, χρειάστηκαν 50 ώρες εργασιών προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

Κάτω από τη γρίλια έχει τοποθετηθεί μια εισαγωγή αέρα, η οποία έχει κατασκευαστεί από ένα ελαφρύ συνθετικό υλικό που εκτύπωσε η Rolls-Royce και φέρει 202 μικρές ράβδους από ατσάλι, οι οποίες έχουν βαφεί επίσης στον χρωματισμό Globe Amaranth, όπως και το αμάξωμα. Στο πίσω μέρος, μία μεγάλη, ξύλινη επιφάνεια έχει προστεθεί, με την εταιρεία να αναφέρει ότι πρόκειται για την «πρώτη 'καθαρή' ξύλινη επιφάνεια που παράγει κάθετη δύναμη» σε καινούργιο όχημα.

Ο πελάτης στον οποίο παραδόθηκε η Amethyst Droptail ζήτησε από την αυτοκινητοβιομηχανία να δημιουργήσει ηλεκτροχρωμικό γυαλί που αλλάζει χρωματισμούς. Έτσι, εκείνη χρειάστηκε να πειραματιστεί με 60 διαφορετικές τεχνολογίες, πριν καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα. Όταν το γυαλί είναι εντελώς οπάκ, φαίνεται μωβ, ενώ όταν είναι διάφανο, διατηρεί μια καφέ-μπεζ απόχρωση που ταιριάζει με τους χρωματισμούς που κυριαρχούν στο εσωτερικό.

Για καμπίνα, η Rolls-Royce χρησιμοποίησε σκούρο ξύλο και δέρμα σε ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ και του μωβ. Το ρολόι που διακοσμεί το ταμπλό προέρχεται από την Vacheron Constantin και κατασκευάστηκε στη Γενεύη και φυσικά ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να το αφαιρέσει και να το πάρει μαζί του. Θυμίζουμε ότι η τιμή της La Rose Noire υπολογίζεται κοντά στα 25.000.000 ευρώ ενώ στο ίδιο επίπεδο αναμένεται να κινηθεί και η Amethyst Droptail.

Το ρολόι σχεδιάστηκε από το μηδέν μετά από απαίτηση του αγοραστή της Rolls-Royce ενώ η Vacheron Constantin κατασκεύασε επίσης και την ειδική θήκη στήριξης ώστε να προσαρμοστεί κατάλληλα στην κονσόλα του αυτοκινήτου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο ταμπλό της La Rose Noire υπάρχει ένα ρολόι χειρός της εταιρείας Audemars Piguet η αξία του οποίου ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, οπότε αναμενόμενα και η τιμή του συγκεκριμένου ρολογιού θα κινείται σε ανάλογα επίπεδα.