H Nissan κλείνει τις παραγγελίες του GT-R και στην Ιαπωνία


Μετά την Ευρώπη και την Αυστραλία ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας για να αποχαιρετήσει το Nissan GT-R. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το εμβληματικό supercar;

  • 4/5/2022

Η αρχή έγινε με την ευρωπαϊκή αγορά και πλέον το κλείσιμο των παραγγελιών του Nissan GT-R εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Η φίρμα πριν από λίγες ώρες τράβηξε την... πρίζα και στην αγορά της Ιαπωνίας, σταματώντας να δέχεται παραγγελίες για το εμβληματικό μοντέλο της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επίσημου site της Nissan στην ασιατική χώρα, η παύση των παραγγελιών ήρθε μετά την συμπλήρωση της παραγωγής των μονάδων που είχαν οριστεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο η Nissan είχε προχωρήσει στο "κόψιμο" του GT-R από την Ευρώπη λόγω των νέων αυστηρών κανονισμών αναφορικά με την ηχορύπανση, ολοκληρώνοντας την πορεία του μοντέλου μετά από 13 χρόνια παρουσίας, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην αγορά της Αυστραλίας.

Οι νέοι κανονισμοί ηχορύπανσης που είναι σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2021 αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί το 2026, μειώνοντας περισσότερο τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου στα 68 dB. Αυτή η απόφαση αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Οι εκπρόσωποι της Nissan όταν κλήθηκαν από τους δημοσιογράφους του carscoops.com να μιλήσουν για αυτή την απόφαση και να αποκαλύψουν το τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Nissan GT-R, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.