Η Nissan πληρώνει άνθρωπο για να μυρίζει τα αυτοκίνητά της (video)


Στην περίπτωση του Ryunosuke Ino ο όρος "μυρωδιάς"  έχει εντελώς διαφορετική έννοια από αυτή που γνωρίζαμε.

  • 7/8/2022

Μοιάζει απίστευτο αλλά πράγματι η Nissan έχει στο μισθολόγιό της άνθρωπο ο οποίος διασφαλίζει ότι τα αυτοκίνητα της μυρίζουν ακριβώς όπως πρέπει. Οι Ιάπωνες μάς σύστησαν τον κορυφαίο smelltester (η ακριβής περιγραφή της θέσης) που έχει στο δυναμικό της με video που ανέβασε στους λογαριασμούς της στα social media.

Μέσα από αυτό ο Ryunosuke Ino εξηγεί όλες τις πτυχές της... περίεργης εργασίας που έχει αναλάβει τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο να μυρίζει σωστά πριν φτάσει στα χέρια του πελάτη. Προφανώς οι smelltesters δεν μυρίζουν όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής, αλλά μόνο τα νέα μοντέλα που λανσάρει η εταιρεία.

Στα tests που πραγματοποιεί ο Ino και τα οποία είναι μικρής διάρκειας, μυρίζει διαφορετικά σημεία της καμπίνας ελέγχοντας αν η οσμή που αναδύεται είναι η σωστή. Μάλιστα οι δοκιμές διεξάγονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες αφού οι εναλλαγές επηρεάζουν σημαντικά την μυρωδιά στο εσωτερικό.

Την ίδια στιγμή ο Ino αποκάλυψε το κόλπο για να «μηδενίζει» τα ρουθούνια του πριν μπει στο επόμενο αυτοκίνητο. Βάζει τη μύτη του στο εσωτερικό του αγκώνα και μυρίζει αρκετές φορές δυνατά. Την ιδέα την πήρε από έναν γνωστό του που φτιάχνει καφέδες και χρησιμοποιεί την ίδια τακτική όταν καλείται να μυρίσει διαφορετικά χαρμάνια. Παράλληλα αποκάλυψε ότι αποφεύγει να πλένει τα ρούχα του με απορρυπαντικό που μυρίζει έντονα, ενώ δεν τρώει ποτέ σκόρδο και φαγητά με έντονη μυρωδιά τις παραμονές της εργασίας του.

Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι, με τη Nissan να υποβάλλει τους υποψήφιους smelltesters σε μια σειρά από δοκιμασίες πριν τους προσλάβει. Αρχικά καλούνται να αναγνωρίσουν διαφορετικές μυρωδιές φαγητών και λουλουδιών και εφόσον προκριθούν προχωράνε σε πιο εξειδικευμένα tests πριν φορέσουν τη φόρμα της εταιρείας και ενταχθούν στο δυναμικό της.

Δείτε το video...