H πρώτη φωτογραφία για την επόμενη γενιά της BMW 5-Series


Μπορεί να είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί μέσα στο 2023 η νέα σειρά 5 της BMW, όμως αυτό δεν εμποδίζει τους σχεδιαστές να… φαντασιώνονται για το πώς θα είναι η τελική της μορφή.

  • 5/5/2021

Η BMW σειρά 5 έχει γράψει τη δική της ιστορία στην πολυτελή μεσαία κατηγορία από το 1972 που είναι διαθέσιμη, ενώ έχει φθάσει αισίως στην 7η γενιά που παρουσιάστηκε το 2017. Το πλήρωμα του χρόνου για την αντικατάστασή της έχει έρθει, καθώς το αργότερο μέχρι το 2023 θα έχει παρουσιαστεί.

Μέχρι τότε οι πληροφορίες για το πώς θα είναι το σχήμα της δίνουν και παίρνουν και συνηγορούν πώς θα έχει την αισθητική των πρόσφατων μοντέλων της Βαυαρικής φίρμας με έντονες αναφορές στην BMW iX.

Το ίδιο φαίνεται να θεωρεί και ο σχεδιαστής του ισπανικού σάιτ motor.es που μοιράστηκε το όραμά του για την επόμενη γενιά της σειράς 5. Στο σχέδιό του διακρίνεται η χαρακτηριστική μεγάλη μάσκα που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια για την αισθητική της, τα μικρά φωτιστικά σώματα και οι μεγάλοι αεραγωγοί.

Στο πλάι του αυτοκινήτου προβλέπονται κανονικοί καθρέπτες και όχι κάμερες, ενώ οι χειρολαβές των θυρών είναι «χωνευτές» για να δίνεται ένας πιο σπορ τόνος.

Φουτουριστικό εσωτερικό για τη νέα BMW 5-Series

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου αναμένεται να είναι πιο φουτουριστικό με αναφορές στην ηλεκτροκίνητη BMW iX, κυρίως σε ότι αφορά τον πίνακα των οργάνων.

Οι ποιότητα και οι ανέσεις θα είναι στο επίπεδο της σειράς 7, ενώ οι δύο ψηφιακές οθόνες των οργάνων πλοήγησης και του συστήματος infotainment θα δίνουν έναν πιο high tech αέρα.

Φυσικά η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού θα είναι ατελείωτη και στην οποία θα περιλαμβάνεται και πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Εκτός από τους συμβατικούς κινητήρες θα υπάρχει επιλογή έκδοσης plug-in hybrid αλλά και ηλεκτρικής.

Όπως και να έχει τα μοντέλα προπαραγωγής αναμένονται στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού με τις πωλήσεις να ξεκινούν την Άνοιξη του 2023.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.